Sukrin.nl
  •  Sukrin.be
Menu
Sukrin Sukrin
Account
Gratis verzending
vanaf 30,-
Mandje Winkelmandje
Zoek
  • Mijn Account
  • Inloggen
+31 (0)475 201 111
Ga naar de inhoud
✔ Gratis verzending vanaf 30,-
✔ Bestel voor 22u, morgen in huis
  Sukrin.nl
  •  Sukrin.be
Sukrin Sukrin
Gratis verzending
vanaf 30,-
Menu
  • Sukrin Producten
    • Natuurlijke Suikervervangers
    • Bakmixen
    • Meelproducten
    • Melkchocolade
    • Voordeelpakketten
    • Sukrin kookboeken
  • De Voordelen
  • Voor Diabetici
  • Recepten
  • Blog
  • Over ons
      • Informatie
      • Over Sukrin Benelux B.V.
      • Verzending
      • Achteraf betalen
      • Algemene voorwaarden
      • Privacyverklaring
      • Wederverkoper worden
      • Service
      • Annuleren en retouneren
      • Nieuwsbrief
      • Contact
    • Heeft u hulp nodig?
      We zijn online, stel je vraag!

Blog

Zijn e-nummers goed of slecht voor je?

Zijn e-nummers goed of slecht voor je?

Geplaatst op 16 februari 2021

Voedingsmiddelen bevatten tegenwoordig een hoop e-nummers. Op het internet wordt wel eens gespeculeerd dat e-nummers niet altijd goed voor je zijn omdat ze op synthetische wijze zijn vergaard. Toch hebben onderzoekers nagedacht over het gebruik van e-nummers in voeding. Ze worden bijvoorbeeld toegevoegd aan een product om een eigenschap te…

Wat is acesulfaam-K?

Wat is acesulfaam-K?

Geplaatst op 19 januari 2021

Steeds meer fabrikanten vervangen de gewone suikers in voedingsproducten voor zoetstoffen. Deze zoetstoffen zijn in vergelijking tot suiker vaak geen dikmakertjes en brengen nog een aantal andere voordelen met zich mee. Een veel voorkomende zoetstof in voeding is acesulfaam-k. Deze zoetstof is wel 200 keer zoeter dan gewone suiker! In…

Wat is mannitol en is het gezond voor je?

Wat is mannitol en is het gezond voor je?

Geplaatst op 23 december 2020

Steeds meer fabrikanten gebruiken suikervervangers om voedingsmiddelen te voorzien van een zoete smaak. Consumenten kunnen zo zoete producten nuttigen zonder last te krijgen van de nare bijwerkingen van gewone suiker. Zo is er de iets minder bekende suikervervanger, mannitol. Deze suikervervanger gebruikt men steeds meer in producten. Wat is manntitol…

Wat is sorbitol en waar zit het in?

Wat is sorbitol en waar zit het in?

Geplaatst op 16 december 2020

Steeds meer merken en consumenten maken gebruik van suikervervangers. Toch ontstaat er veel discussie rondom het gebruik van deze suikeralternatieven. Een aantal bekende zoetstoffen zijn bijvoorbeeld aspartaam, sucralose en glycerol. Zo heb je ook sorbitol. Deze bekende suikervervanger wordt veel gebruikt in voedingsmiddelen en cosmeticaproducten. In dit artikel gaan we…

Wat is glycerol?

Wat is glycerol?

Geplaatst op 30 november 2020

Glycerol is een redelijk onbekende suikeralcohol (polyol). Andere benamingen zijn glycerin of glycerine. Het wordt gewonnen uit plantaardige of dierlijke olie en wordt gebruikt in voeding gebruikt als zoetmaker of voedingsadditief. Lees hier alles over deze suikeralcohol. Wat is glycerol? Glycerol is een suikeralcohol. Het valt onder suikeralcoholen of polyolen….

Wat is stevia en waar zit het in?

Wat is stevia en waar zit het in?

Geplaatst op 20 november 2020

Wanneer we aan suikervervangers denken, denken we vaak aan stevia. Stevia is een van de bekendste zoetstoffen en wordt veel gebruikt in verschillende frisdranken, snoepsoorten en kauwgom. Ook kan de zoetstof gebruikt worden tijdens het bakken of in de koffie om het een zoetere smaak te geven. Waarom is stevia…

Suikerarm eten tijdens de feestdagen

Suikerarm eten tijdens de feestdagen

Geplaatst op 16 november 2020

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent: heel veel eten. De feestdagen staan in het teken van samenzijn en lekker eten. Gelukkig zijn er genoeg recepten die je suikerarm kan maken. Wij delen een aantal suikerarme recepten voor tijdens de feestdagen!

Wat is cyclamaat en waar zit het in?

Wat is cyclamaat en waar zit het in?

Geplaatst op 23 oktober 2020

Tegenwoordig bestaan er een hoop zoetstoffen die gewone suiker moeten vervangen, gezonder voor je zijn en minder calorieën bevatten. Één van deze suikervervangers is cyclamaat. Cyclamaat is een suikervervanger die veel wordt gebruikt in frisdranken, kauwgom en lightproducten. Maar is deze suikeralternatief nou echt zo gezond en wat doet het…

Suikervrij bakken met Sukrin

Suikervrij bakken met Sukrin

Geplaatst op 22 oktober 2020

Met onze suikervrije recepten kunnen alle liefhebbers van zoetigheid heerlijk suikerbewust eten. Zonder suiker bakken is namelijk niet zo moeilijk. In dit overzicht delen we onze top 12 recepten voor suikervrij bakken.

5 beste & slechtste suikervervangers

5 beste & slechtste suikervervangers

Geplaatst op 1 oktober 2020

Suiker, het lijkt tegenwoordig in steeds meer producten voor te komen. Veel producten die je in de supermarkt aantreft zitten bomvol geraffineerde suikers. Waarom geraffineerde suiker slecht is, lees je verderop in dit artikel. Probeer deze toegevoegde suikers dan ook zoveel mogelijk te vermijden. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden…

Wat is aspartaam en waar zit het in?

Wat is aspartaam en waar zit het in?

Geplaatst op 23 september 2020

Aspartaam is een zoetstof die het meest gebruikt wordt als suikervervanger in voedingsproducten. In dit artikel duiken we iets dieper in de wereld van aspartaam en gaan wij na of het wel zo een goede suikervervanger is.

Recepten voor diabetici en tips

Recepten voor diabetici en tips

Geplaatst op 12 augustus 2020

Lekker verantwoord eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zonder suiker bakken is namelijk heel eenvoudig. Zelfs als je diabetes hebt. Met onze suikervrije recepten kan je genieten van allerlei heerlijke baksels. In deze blog delen we de lekkerste recepten voor diabetici en een aantal handige tips!

Wat is sucralose en waar zit het in?

Wat is sucralose en waar zit het in?

Geplaatst op 7 augustus 2020

Een woord dat je steeds meer ziet opduiken op het internet is sucralose. Het is net als erythritol een zoetstof en geschikt als suikervervanger. In dit blogartikel zetten wij alles over deze zoetstof op een rijtje.

Glycemische index

Glycemische index

Geplaatst op 17 juli 2020

De glycemische index (GI) is een term die je steeds meer ziet opduiken op het internet. Het wordt benoemd door voedingsdeskundigen en in diëten heeft het ook een belangrijke functie. Maar wat is een glycemische index nu eigenlijk en waarom is het zo belangrijk om hier gebruik van te maken?…

Geraffineerde suiker en ongeraffineerde suiker

Geraffineerde suiker en ongeraffineerde suiker

Geplaatst op 19 juni 2020

Wist je dat er twee soorten suikers zijn? Alle voedingsproducten waar suiker in zit, bevatten geraffineerde suiker of ongeraffineerde suiker. Vaak heeft men het idee dat het één wat gezonder is dat het ander. Echter is dit niet het geval. In dit blogartikel delen we alles over geraffineerde suikers vs…

Wat is Xylitol?

Wat is Xylitol?

Geplaatst op 22 mei 2020

Je ziet de naam steeds meer voorbij komen op het internet, maar het begrip bestaat al een tijdje, xylitol. Het is een suiker-alcohol (polyol) dat al tijden wordt gebruikt als suikervervanger. Deze suikervervanger wordt in veel suikervrije producten verwerkt als suikervrije kauwgom of producten die diabetici wel mogen eten. Het…

Erythritol – wat is het?

Erythritol – wat is het?

Geplaatst op 2 mei 2020

Erythritol is een natuurlijke suikervervanger. En hoewel erythritol vrij nieuw is, wordt het alom geprezen door foodies. Dit komt door de vele voordelen van deze zoetstof ten opzichte van suiker. Deze suikervervanger heeft namelijk een zelfde soort smaak als suiker, maar is wel calorieloos. Te mooi om waar te zijn en bang dat het te ‘chemisch’ is? Nee hoor, het is namelijk een natuurlijke zoetstof die niet wordt opgenomen door het lichaam. Laten we meer leren over erythritol, ook wel erithritol of erithrytol genoemd. De juiste schrijfwijze is erythritol, maar we komen nog weleens wat creatieve schrijfwijzes tegen! 
Suikervrij bakken met kinderen

Suikervrij bakken met kinderen

Geplaatst op 15 april 2020

Er is niets leukers dan bakken in het voorjaar. Zeker met kinderen in huis kan bakken in deze tijd een leuke familiebezigheid zijn! Duik de keuken in en bak overheerlijke suikervrije baksels. Met de suikervervangers van Sukrin ben je ook nog eens gezond bezig. Ga lekker gezonde koekjes bakken met…

Bakken zonder suiker met Sukrin

Bakken zonder suiker met Sukrin

Geplaatst op 19 februari 2020

Suiker.. We weten allemaal dat het niet echt gezond voor je is. Toch blijven we overal maar suiker instoppen. Dat is misschien ook niet zo heel gek. Suiker maakt baksels vaak een stuk lekkerder! Suiker eten is helaas niet voor iedereen een goed idee. Niet alleen omdat het ongezond voor…

Een glutenvrij dieet met Sukrin

Een glutenvrij dieet met Sukrin

Geplaatst op 14 februari 2020

Op onze producten staat glutenvrij, maar wat betekent dat eigenlijk? Om ons heen zien we steeds vaker producten die glutenvrij zijn. Steeds meer mensen denken dat een gezond dieet een glutenvrij dieet is. Ontdek hier meer over gluten en ontdek dat je met een glutenvrij dieet nog steeds heerlijk kunt eten en bakken!

Hoe gezonde vetten je kunnen helpen met afvallen

Hoe gezonde vetten je kunnen helpen met afvallen

Geplaatst op 10 februari 2020

In de war na het lezen van de titel van deze blogpost? Dat zou zomaar kunnen, want vetten zijn toch juist de dikmakers uit onze voeding? Toch is dit verhaal vele male complexer. Er zijn zelfs studies waaruit blijkt dat het eten van goede vetten kan helpen met afvallen. Dus hoe zit het nu precies?! Welke vetten zijn goed en welke kun je beter laten staan?

Doe mee met de Sukrin Receptenwedstrijd!

Doe mee met de Sukrin Receptenwedstrijd!

Geplaatst op 17 juni 2019

DOE MEE MET DE SUKRIN RECEPTENWEDSTRIJD EN WIN HET SUKRIN BAKPAKKET TER WAARDE VAN € 31,95 Houd jij ook zo van lekker bakken? Uren in de keuken staan om een lekker baksel te maken. Een lekkere taart, muffins, scones, pannenkoeken, smoothies, cakejes, broden, brownies en nog meer lekkernijen? Doe dan…

Polyolen, wat zijn dat?

Polyolen, wat zijn dat?

Geplaatst op 15 mei 2018

Polyolen is een verzamelnaam voor diverse natuurlijke suikervervangers. Het gebruik van polyolen ten opzichte van suiker kent veel voordelen. Deze zoetstof levert twee keer zo weinig calorieën als suiker. Volgens het Voedingscentrum zijn producten met polyolen een goed alternatief voor suikerrijke producten. Tijd om meer te leren over deze natuurlijke zoetstof.
Suikervrij leven: De positieve veranderingen van je lichaam

Suikervrij leven: De positieve veranderingen van je lichaam

Geplaatst op 9 april 2018

Iedereen is dol op zoet. Heerlijke toetjes, gebakjes of een lekker snoepje, wie wil dit nu niet. Toch is suiker niet gezond voor ons en heeft het veel nadelige effecten op ons lichaam. Het is dus fijn dat een suikervrije levensstijl een trend begint te worden. Toch blijkt dat veel mensen dit heel lastig vinden. Wij kunnen je zeggen dat de positieve veranderingen van je lichaam zeker opwegen tegen de moeite! Dus welke positieve veranderingen van lichaam vinden plaats als je kiest voor een suikervrij leven?
Help! Ik heb een suikerverslaving

Help! Ik heb een suikerverslaving

Geplaatst op 21 maart 2018

Tegenwoordig is suiker de normaalste zaak in ons dagelijks leven. In bijna alles wat we eten zit wel suiker. Al het etenswaar wat we kopen zit vol gestopt met suiker. Het stomme hiervan is dat we denken dat we suiker met mate eten, maar helaas dit is niet zo. We krijgen meer suiker binnen dan wat noodzakelijk is. Het gevolg? Een suikerverslaving! Je lichaam is zo gewend aan al die suikers dat je niet meer zonder kunt. In deze blog daarom alles over een suikerverslaving! Wat is een suikerverlaving precies? En hoe kom ik van de suikerverslaving af? Ontdek het hier!
Suikervrij eten doe je zo!

Suikervrij eten doe je zo!

Geplaatst op 10 oktober 2017

Zoet is de enige smaak die we van nature lekker vinden. Niet voor niets dat ons verlangen naar zoet/suiker vaak zo groot is. Voedselfabrikanten weten dit maar al te goed en te pas, maar vooral te onpas wordt overal suiker aan toegevoegd. We zijn massaal suikerverslaafd. Hoewel zoet en suikerrijke producten vaak hartstikke lekker zijn, zijn ze niet gezond. Er lijkt dan ook eindelijk wat beweging in de voedselindustrie te komen, omdat het verlangen naar gezonder en minder suiker groter wordt. Misschien heb je een medische reden waarom je minder suiker wilt eten, of wil je suikervrij eten, omdat je gelooft dat dit gezonder voor je is en dat je je er beter door gaat voelen. Maar waar begin je eigenlijk? Hoe begin je met suikervrij eten? Je ontdekt het hier!
Lekkere glutenvrije recepten

Lekkere glutenvrije recepten

Geplaatst op 10 mei 2017

Glutenvrij eten kan voor sommige mensen van levensbelang zijn. Wanneer je glutenintolerant bent moet je namelijk een glutenvrij dieet volgen. Sommige mensen die niet glutenintolerant zijn voelen zich echter wel beter als ze glutenvrij eten. Hoe dit komt en wat glutenvrij precies inhoudt zullen we hier voor je beantwoorden! Daarnaast volgen er ook tips voor lekkere glutenvrije recpeten. 
De 10 voordelen van Amandelmeel

De 10 voordelen van Amandelmeel

Geplaatst op 28 november 2016

Steeds vaker zie je dat in recepten amandelmeel wordt gebruikt in plaats van bijvoorbeeld tarwemeel of bloem. De voordelen van amandelmeel zijn nog niet zo bekend, want naast dat het lekker smaakt, is het ook een hele goede energiebron! Je kunt daarnaast ook nog eens eindeloos variëren met amandelmeel en we verwijzen je dan ook graag naar een paar heerlijke recepten!

8 manieren om minder suiker te eten

8 manieren om minder suiker te eten

Geplaatst op 29 juli 2016

Er is de laatste tijd veel te doen om suiker. Hele projecten en themadagen worden er verzonnen om de consument bewuster te maken van de negatieve effecten die suiker kunnen hebben. Het lijkt dan ook alsof suiker minder grip krijgt op ons en een stuk minder populair wordt. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet toch nog bakken vol met verborgen suikers binnenkrijgt? En hoe zorg je er in meer algemene zin voor dat je minder suiker eet? We hebben acht manieren voor je op een rijtje gezet om je suikerinname te verminderen!
Kunnen emoticons kinderen helpen met gezond eten?

Kunnen emoticons kinderen helpen met gezond eten?

Geplaatst op 24 juni 2016

Iedere ouder weet dat kinderen niet altijd de makkelijkste eters zijn. En vooral de laatste jaaren zien we dat steeds meer kinderen kampen met overgewicht. Ook in Nederland en België zijn steeds meer kinderen te dik. Wat kunnen we daar aan doen is de vraag. Uitgebreid onderzoek wijst uit dat er misschien wel een hele gemakkelijke oplossing is om kinderen te helpen met gezonder en beter te eten.
  • Ga naar pagina 1
  • Ga naar pagina 2
  • Ga naar Volgende pagina »

Primaire Sidebar

Laatste berichten

Wat zijn e-nummers 1

Zijn e-nummers goed of slecht voor je?

Wat is acesulfaam-K 1

Wat is acesulfaam-K?

Wat is mannitol 1

Wat is mannitol en is het gezond voor je?

Wat is sorbitol?

Wat is sorbitol en waar zit het in?

wat is glycerol

Wat is glycerol?

Sukrin eBook

Gratis ebook met lekkere suikerarme recepten!

Geniet van heerlijke suikerarme en natuurlijke gerechten en baksels!

  • ✔ Direct te downloaden als PDF
  • ✔ Maar liefst 18 verrassende en simpele recepten
  • ✔ Inclusief ontbijt, lunch, zoete lekkernijen en smoothie recepten
  • ✔ Handige tips, weetjes en ruimte voor eigen creaties

Nu Downloaden

Over Sukrin

Sukrin levert jou een grote variatie aan 100% natuurlijke, calorievrije suikeralternatieven. Of wat dacht je van onze van nature glutenvrije en vetarme meelproducten en koolhydraatarmere, suikervrije bakmixen? Met Sukrin creëer je eenvoudig de lekkerste lekkernijen voor jouw gezonde levensstijl!

Snelle links
  • Polyolen
  • Erythritol
  • suikervervanger
  • glycemische index
Service en informatie
  • Veelgestelde vragen
  • Contact
  • Achteraf betalen
  • Verzending
  • Annuleren en retourneren
  • Disclaimer
  • Ambassadeur programma
  • Wederverkoper worden
Volg je ons al?

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen.

Veilig betalen

Sukrin Algemene voorwaarden | Privacyverklaring