Aspartaam is een zoetstof die het meest gebruikt wordt als suikervervanger in voedingsproducten. In dit artikel duiken we iets dieper in de wereld van aspartaam en gaan wij na of het wel zo een goede suikervervanger is.

Geplaatst op
Aspartaam is een zoetstof die het meest gebruikt wordt als suikervervanger in voedingsproducten. In dit artikel duiken we iets dieper in de wereld van aspartaam en gaan wij na of het wel zo een goede suikervervanger is.
Geplaatst op
Mensen met diabetes mogen suiker met mate eten. Maar dat betekent niet dat je helemaal niet meer kan genieten van een zoete smaak. Met deze diabetes recepten laten we zien dat suikervrij bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Ontdek snel onze suikervrije recepten voor diabetici en handige tips.
Geplaatst op
De glycemische index (GI) zie je steeds meer opruiken op het internet. Maar wat is dit nu precies en waarom is het zo belangrijk om hier gebruik van te maken? In dit artikel ontdek je alles deze term.
Geplaatst op
Wist je dat er twee soorten suikers zijn? Alle voedingsproducten waar suiker in zit, bevatten geraffineerde suiker of ongeraffineerde suiker. Vaak heeft men het idee dat het één wat gezonder is dat het ander. Echter is dit niet het geval. In dit blogartikel delen we alles over geraffineerde suikers vs…
Geplaatst op
Je ziet de naam steeds meer voorbij komen op het internet, maar het begrip bestaat al een tijdje, xylitol. Het is een suiker-alcohol (polyol) dat al tijden wordt gebruikt als suikervervanger. Deze suikervervanger wordt in veel suikervrije producten verwerkt als suikervrije kauwgom of producten die diabetici wel mogen eten. Het…
Geplaatst op
Geplaatst op
Er is niets leukers dan bakken in het voorjaar. Zeker met kinderen in huis kan bakken in deze tijd een leuke familiebezigheid zijn! Duik de keuken in en bak overheerlijke suikervrije baksels. Met de suikervervangers van Sukrin ben je ook nog eens gezond bezig. Ga lekker gezonde koekjes bakken met…
Geplaatst op
Suiker.. We weten allemaal dat het niet echt gezond voor je is. Toch blijven we overal maar suiker instoppen. Dat is misschien ook niet zo heel gek. Suiker maakt baksels vaak een stuk lekkerder! Suiker eten is helaas niet voor iedereen een goed idee. Niet alleen omdat het ongezond voor…
Geplaatst op
Op onze producten staat glutenvrij, maar wat betekent dat eigenlijk? Om ons heen zien we steeds vaker producten die glutenvrij zijn. Steeds meer mensen denken dat een gezond dieet een glutenvrij dieet is. Ontdek hier meer over gluten en ontdek dat je met een glutenvrij dieet nog steeds heerlijk kunt eten en bakken!
Geplaatst op
In de war na het lezen van de titel van deze blogpost? Dat zou zomaar kunnen, want vetten zijn toch juist de dikmakers uit onze voeding? Toch is dit verhaal vele male complexer. Er zijn zelfs studies waaruit blijkt dat het eten van goede vetten kan helpen met afvallen. Dus hoe zit het nu precies?! Welke vetten zijn goed en welke kun je beter laten staan?
Geplaatst op
DOE MEE MET DE SUKRIN RECEPTENWEDSTRIJD EN WIN HET SUKRIN BAKPAKKET TER WAARDE VAN € 31,95 Houd jij ook zo van lekker bakken? Uren in de keuken staan om een lekker baksel te maken. Een lekkere taart, muffins, scones, pannenkoeken, smoothies, cakejes, broden, brownies en nog meer lekkernijen? Doe dan…
Geplaatst op
Geplaatst op
Geplaatst op
Steeds vaker zie je dat in recepten amandelmeel wordt gebruikt in plaats van bijvoorbeeld tarwemeel of bloem. De voordelen van amandelmeel zijn nog niet zo bekend, want naast dat het lekker smaakt, is het ook een hele goede energiebron! Je kunt daarnaast ook nog eens eindeloos variëren met amandelmeel en we verwijzen je dan ook graag naar een paar heerlijke recepten!
Geplaatst op
Geplaatst op
Geplaatst op
Merk jij ook dat steeds meer mensen om je heen glutenvrij eten? We hebben een infographic voor je gemaakt over het glutenvrij dieet. Want wat zijn nu mogelijke verklaringen voor het opeens populair worden van glutenvrij eten? De rise & shine van het glutenvrije dieet in een handige infographic weergegeven:
Geplaatst op
Geplaatst op
Geplaatst op
Geplaatst op
Presentator Manuel Venderbos gaat voor het nieuwe programma Galileo een maand lang alleen maar suiker eten om het effect van teveel suiker te laten zien. Ook wil hij mensen meer besef over de verborgen suikers in producten geven. Dit vertelde hij eerder aan Metronieuws.