Steeds vaker zie je dat in recepten amandelmeel wordt gebruikt in plaats van bijvoorbeeld tarwemeel of bloem. De voordelen van amandelmeel zijn nog niet zo bekend, want naast dat het lekker smaakt, is het ook een hele goede energiebron! Je kunt daarnaast ook nog eens eindeloos variëren met amandelmeel en we verwijzen je dan ook graag naar een paar heerlijke recepten!
De 10 voordelen van Amandelmeel op een rij:
- Amandelmeel zit bomvol belangrijke vitamines en mineralen.
- 100% glutenvrij en daardoor ook geschikt voor mensen met coeliakie, glutenintolerantie of daaraan gerelateerde darmklachten.
- Amandelmeel bevat veel minder koolhydraten dan bijvoorbeeld tarwebloem. Tarwebloem bevat namelijk zo’n 92 gram koolhydraten per 100 gram en bij amandelmeel is dit slechts 10 gram. Door de koude persing die gebruikt is bij het amandelmeel van Sukrin, bevat deze slechst 4 gram koolhydraten.
- De vetten die van nature aanwezig zijn in amandelmeel zijn voornamelijk goede vetten. Het bevat namelijk onverzadigde en verzdigde vetten en zo zorgt dit voor een goede balans. Sukrin mandelmel bevat dezelfde goede vetten als regulier amandelmeel, maar het is ontvet. Zo bevat het 80% minder vet en is 53% lager in calorieen
- Het is allergenenproof, tenminste, mensen die allergisch zijn voor pinda’s kunnen meestal wel goed amandelmeel verdragen. Je kunt amandelmeel dan ook prima als basis gebruiken voor bijvoorbeeld amandelpasta.
- Het bevat vitamine E, dit is goed voor je weerstand en is een natuurlijke vochtafdrijver en kan je beschermen tegen hart- en vaatziekten.
- De smaak is neutraal en kan daardoor gebruikt worden in zoete én hartige baksels!
- Baksels drogen minder snel uit wanneer je deze bakt met Sukrin Mandelmeel.
- Het is zuinig in gebruik. Een zak Sukrin Amandelmeel is niet heel goedkoop, €13,95, maar het is wel heel zuinig in gebruik. Amandelmeel neemt namelijk veel vocht op en je hoeft in je baksels vaak maar een beetje te gebruiken.
- De voedingswaarde is hoog, het is zeer vullend en na het eten van een baksel met amandelmeel blijf je lang verzadigd. Dit is vooral goed voor mensen die last hebben van een schommelende bloedsuikerspiegel
Nadelen amandelmeel
Zijn er dan helemaal geen nadelen van amandelmeel te noemen? Ach ja, natuurlijk wel. Zoals we eerder al zeiden, is het relatief duur in aanschaf. Maar daar staat dan gelukkig het zuinige gebruik tegenover. Normaal amandelmeel is ook vrij hoog in calorieën. Hierdoor is het slim om een baksel met amandelmeel ook echt als traktatie te zien, omdat het zo’n grote leverancier van energie is. De voordelen van Amandelmeel van Sukrin zijn dat deze lager in calorieën en koolhydraten is, daardoor zou je deze nog gezonder kunnen noemen!
Recepten met amandelmeel
We hebben op onze recepten pagina heerlijke recepten waarin amandelmeel gebruikt wordt. Zo profiteer je op een wel hele smakelijke manier van de voordelen van amandelmeel!
Probeer bijvoorbeeld eens een suikervrije appeltaart te maken met amandelmeel. Of ga voor een heerlijke smeuïge sinaasappelcake en bak met sinterklaas eens deze knapperige kruidnoten met amandelmeel!