Polyolen is een verzamelnaam voor diverse natuurlijke suikervervangers. Het gebruik van polyolen ten opzichte van suiker kent veel voordelen. Deze zoetstof levert twee keer zo weinig calorie├źn als suiker. Volgens het Voedingscentrum zijn producten met polyolen een goed alternatief voor suikerrijke producten. Tijd om meer te leren over deze natuurlijke zoetstof.
Lees meer...

Suikervrij leven
Iedereen is dol op zoet. Heerlijke toetjes, gebakjes of een lekker snoepje, wie wil dit nu niet. Toch is suiker niet gezond voor ons en heeft het veel nadelige effecten op ons lichaam. Het is dus fijn dat een suikervrije levensstijl een trend begint te worden. Toch blijkt dat veel mensen dit heel lastig vinden. Wij kunnen je zeggen dat de positieve veranderingen van je lichaam zeker opwegen tegen de moeite! Dus welke positieve veranderingen van lichaam vinden plaats als je kiest voor een suikervrij leven?
Lees meer...

Help ik heb een suikerverslaving
Tegenwoordig is suiker de normaalste zaak in ons dagelijks leven. In bijna alles wat we eten zit wel suiker. Al het etenswaar wat we kopen zit vol gestopt met suiker. Het stomme hiervan is dat we denken dat we suiker met mate eten, maar helaas dit is niet zo. We krijgen meer suiker binnen dan wat noodzakelijk is. Het gevolg? Een suikerverslaving! Je lichaam is zo gewend aan al die suikers dat je niet meer zonder kunt. In deze blog daarom alles over een suikerverslaving! Wat is een suikerverlaving precies? En hoe kom ik van de suikerverslaving af? Ontdek het hier!
Lees meer...

Bakken met amandelmeel
Amandelmeel is een goed product om altijd in je voorraadkast te hebben. Het is een goede meelvervanger, rijk aan proteïne, vetarm en volledig glutenvrij. Je kunt er ontzettend veel lekkers mee bakken zoals gezond brood, cakes en koekjes! Wil jij je meel vervangen door amandelmeel, maar weet jij niet wat je allemaal kunt maken? Je ontdekt het hier!
Lees meer...

Zoet is de enige smaak die we van nature lekker vinden. Niet voor niets dat ons verlangen naar zoet/suiker vaak zo groot is. Voedselfabrikanten weten dit maar al te goed en te pas, maar vooral te onpas wordt overal suiker aan toegevoegd. We zijn massaal suikerverslaafd. Hoewel zoet en suikerrijke producten vaak hartstikke lekker zijn, zijn ze niet gezond. Er lijkt dan ook eindelijk wat beweging in de voedselindustrie te komen, omdat het verlangen naar gezonder en minder suiker groter wordt. Misschien heb je een medische reden waarom je minder suiker wilt eten, of wil je suikervrij eten, omdat je gelooft dat dit gezonder voor je is en dat je je er beter door gaat voelen. Maar waar begin je eigenlijk? Hoe begin je met suikervrij eten? Je ontdekt het hier!
Lees meer...

Glutenvrij eten kan voor sommige mensen van levensbelang zijn. Wanneer je glutenintolerant bent moet je namelijk een glutenvrij dieet volgen. Sommige mensen die niet glutenintolerant zijn voelen zich echter wel beter als ze glutenvrij eten. Hoe dit komt en wat glutenvrij precies inhoudt zullen we hier voor je beantwoorden! Daarnaast volgen er ook tips voor lekkere glutenvrije recpeten. 
Lees meer...

In de war na het lezen van de titel van deze blogpost? Dat zou zomaar kunnen, want vetten zijn toch juist de dikmakers uit onze voeding? Toch is dit verhaal vele male complexer. Er zijn zelfs studies waaruit blijkt dat het eten van goede vetten kan helpen met afvallen. Dus hoe zit het nu precies?! Welke vetten zijn goed en welke kun je beter laten staan?
Lees meer...

Waarschijnlijk krijg je te weinig vezels binnen. Onderzoek van de Maag-lever-darm stichting stelt namelijk dat 90% van de Nederlanders onvoldoende vezels binnenkrijgt. 'Nou en?'Denk je misschien, maar vezels zijn super belangrijk voor je lichaam en voor je spijsvertering en darmen. Tijd dus om te checken of jij bij die 10% zit die voldoende vezels binnenkrijgt!
Lees meer...