Bakken met amandelmeel
Amandelmeel is een goed product om altijd in je voorraadkast te hebben. Het is een goede meelvervanger, rijk aan proteïne, vetarm en volledig glutenvrij. Je kunt er ontzettend veel lekkers mee bakken zoals gezond brood, cakes en koekjes! Wil jij je meel vervangen door amandelmeel, maar weet jij niet wat je allemaal kunt maken? Je ontdekt het hier!
Lees meer...

Zoet is de enige smaak die we van nature lekker vinden. Niet voor niets dat ons verlangen naar zoet/suiker vaak zo groot is. Voedselfabrikanten weten dit maar al te goed en te pas, maar vooral te onpas wordt overal suiker aan toegevoegd. We zijn massaal suikerverslaafd. Hoewel zoet en suikerrijke producten vaak hartstikke lekker zijn, zijn ze niet gezond. Er lijkt dan ook eindelijk wat beweging in de voedselindustrie te komen, omdat het verlangen naar gezonder en minder suiker groter wordt. Misschien heb je een medische reden waarom je minder suiker wilt eten, of wil je suikervrij eten, omdat je gelooft dat dit gezonder voor je is en dat je je er beter door gaat voelen. Maar waar begin je eigenlijk? Hoe begin je met suikervrij eten? Je ontdekt het hier!
Lees meer...

Glutenvrij eten kan voor sommige mensen van levensbelang zijn. Wanneer je glutenintolerant bent moet je namelijk een glutenvrij dieet volgen. Sommige mensen die niet glutenintolerant zijn voelen zich echter wel beter als ze glutenvrij eten. Hoe dit komt en wat glutenvrij precies inhoudt zullen we hier voor je beantwoorden! Daarnaast volgen er ook tips voor lekkere glutenvrije recpeten. 
Lees meer...

In de war na het lezen van de titel van deze blogpost? Dat zou zomaar kunnen, want vetten zijn toch juist de dikmakers uit onze voeding? Toch is dit verhaal vele male complexer. Er zijn zelfs studies waaruit blijkt dat het eten van goede vetten kan helpen met afvallen. Dus hoe zit het nu precies?! Welke vetten zijn goed en welke kun je beter laten staan?
Lees meer...

Waarschijnlijk krijg je te weinig vezels binnen. Onderzoek van de Maag-lever-darm stichting stelt namelijk dat 90% van de Nederlanders onvoldoende vezels binnenkrijgt. 'Nou en?'Denk je misschien, maar vezels zijn super belangrijk voor je lichaam en voor je spijsvertering en darmen. Tijd dus om te checken of jij bij die 10% zit die voldoende vezels binnenkrijgt!
Lees meer...

Steeds vaker zie je dat in recepten amandelmeel wordt gebruikt in plaats van bijvoorbeeld tarwemeel of bloem. De voordelen van amandelmeel zijn nog niet zo bekend, want naast dat het lekker smaakt, is het ook een hele goede energiebron! Je kunt daarnaast ook nog eens eindeloos variëren met amandelmeel en we verwijzen je dan ook graag naar een paar heerlijke recepten!
Lees meer...

Erythritol is een natuurlijke suikervervanger. En hoewel erythritol vrij nieuw is, wordt het alom geprezen door foodies. Dit komt door de vele voordelen van deze zoetstof ten opzichte van suiker. Deze suikervervanger heeft namelijk een zelfde soort smaak als suiker, maar is wel calorieloos. Te mooi om waar te zijn en bang dat het te 'chemisch' is? Nee hoor, het is namelijk een natuurlijke zoetstof die niet wordt opgenomen door het lichaam. Laten we meer leren over erythritol, ook wel erithritol of erithrytol genoemd. De juiste schrijfwijze is erythritol, maar we komen nog weleens wat creatieve schrijfwijzes tegen! 
Lees meer...

Merk jij ook dat steeds meer mensen om je heen glutenvrij eten? We hebben een infographic voor je gemaakt over het glutenvrij dieet. Want wat zijn nu mogelijke verklaringen voor het opeens populair worden van glutenvrij eten? De rise & shine van het glutenvrije dieet in een handige infographic weergegeven:

Lees meer...