Als je dacht dat een chocoladetaart niet binnen een gezonde levensstijl past, heb je het mis! Wij hebben namelijk een suikervrije chocolade cake mix in ons assortiment met een verlaagd gehalte aan koolhydraten! Deze chocolade cake mix is een het perfecte ingrediënt voor een heerlijke chocoladetaart die past binnen jouw gezonde levensstijl, waarvan jij kunt genieten zonder schuldgevoel! De chocolade cake mix is ook ideaal om bijvoorbeeld muffins te maken. Onze ambassadeur Gizem maakte een heerlijke chocoladetaart variant, gemaakt met onze chocolade cake mix en Sukrin Icing. Deze cake is niet alleen suikerarm, maar bevat ook nog eens een bron van eiwitten. Met onze chocolade cake mix kun je er ook voor kiezen om een suikerarme red velvet cake te maken!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: ketodieet, eiwitdieet, suikerarm, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel), ei, gluten en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin chocolade cake mix, Sukrin icing
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 253 kcal
- Eiwit: 8,5 gram
- Vet: 18,5 gram
- Koolhydraten: 9,9 gram
- Waarvan suiker: 1,4 gram
Ook hebben wij een cake mix in ons assortiment die je kunt gebruiken als basis voor jouw creatie! Maak van onze deze mix eens een smeuïge kokos cake, suikervrije zomerse muffins of een snelle citroen cake!

Suikerarme chocoladetaart
Ingrediënten
Chocoladetaart
- 1 pak Sukrin chocolade cake mix
- 3 eieren
- 100 ml zonnebloemolie
- 300 ml water
Icing
- 300 gr light roomkaas (Philadelphia)
- 5 eetlepels (plantaardige) boter
- 5 eetlepels Sukrin icing
- 2 theelepels vanille extract
- 1 eetlepels citroensap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 C. Voeg de Sukrin chocolade cake mix in een grote kom en voeg 300 ml water, 3 eieren en 100 ml olie (bijv. zonnebloemolie) toe. Mix dit goed door met een garde/mixer.
- Giet het mengsel in een ingevette taartvorm (Gizem gebruikte een bakvorm met een diameter van 26 cm, om een hogere cake te krijgen kun je gebruik maken van een bakvorm met een kleinere diameter.
- Bak de cake voor ongeveer 50 minuten in het midden van de oven.
- Maak ondertussen de icing door de roomkaas, boter, Sukrin icing, vanille extract en citroensap te mixen tot een geheel. Bewaar deze in de koelkast.
- Laat de cake helemaal afkoelen voordat je de cake gaat snijden.
- Snijd de cake door midden en besmeer met de icing. Herhaal dit ook op de bovenste laag. Je kunt er eventueel pure chocolade nibs gebruiken voor de tussenlaag en erop. Let op: dit bevat wel suiker!
- Versier naar wens