Als je dacht dat een chocoladetaart niet binnen een gezonde levensstijl past, heb je het mis! Wij hebben namelijk een suikervrije bakmix in ons assortiment met een verlaagd gehalte aan koolhydraten! Deze bakmix is hét perfecte ingrediënt voor een heerlijke en suikerarme chocoladetaart die past binnen jouw gezonde levensstijl, waarvan jij kunt genieten zonder schuldgevoel! De bakmix is ook ideaal om bijvoorbeeld muffins te maken. Onze ambassadeur en diëtiste Gizem maakte een heerlijke chocoladetaart variant, gemaakt met onze bakmix, Sukrin Gold en Sukrin Icing. Deze cake is niet alleen suikerarm, maar bevat ook nog eens een bron van eiwitten. Met onze bakmix kun je er ook voor kiezen om een suikerarme red velvet cake te maken!
Suikerarme chocoladetaart
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: keto dieet, koolhydraatarm dieet en suikerarm dieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, sesam, melk (en lactose). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediënten declaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Bakmix, Sukrin Gold, Sukrin Icing
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 375 kcal
- Eiwit: 8,7 gram
- Vet: 18,1gram
- Koolhydraten: 21,1 gram
- Waarvan suiker: 0,9 gram
- Waarvan polyolen: 16 gram
- Netto koolhydraten: 5,1 gram
Maak van onze Universele bakmix de basis voor jouw creatie! Maak van deze bakmix eens een smeuïge kokos cake, suikervrije zomerse muffins of een snelle citroen cake!
Suikerarme chocoladetaart
Ingrediënten
Chocoladetaart
- 1 pak Sukrin Bakmix
- 30 gram cacaopoeder
- 45 gram Sukrin Gold
- 4 eieren
- 100 ml zonnebloemolie
- 150 ml water
Icing
- 300 gr light roomkaas (Philadelphia)
- 5 eetlepels (plantaardige) boter
- 5 eetlepels Sukrin icing
- 2 theelepels vanille extract
- 1 eetlepels citroensap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 C. Voeg de Sukrin Bakmix in een grote kom en voeg 30 gram cacaopoeder, 45 gram Sukrin Gold, 150 ml water, 4 eieren en 100 ml olie (bijv. zonnebloemolie) toe. Mix dit goed door met een garde/mixer.
- Giet het mengsel in een ingevette taartvorm (Gizem gebruikte een bakvorm met een diameter van 26 cm, om een hogere cake te krijgen kun je gebruik maken van een bakvorm met een kleinere diameter.
- Bak de cake voor ongeveer 50 minuten in het midden van de oven.
- Maak ondertussen de icing door de roomkaas, boter, Sukrin icing, vanille extract en citroensap te mixen tot een geheel. Bewaar deze in de koelkast.
- Laat de cake helemaal afkoelen voordat je de cake gaat snijden.
- Snijd de cake door midden en besmeer met de icing. Herhaal dit ook op de bovenste laag. Je kunt er eventueel pure chocolade nibs gebruiken voor de tussenlaag en erop. Let op: dit bevat wel suiker!
- Versier naar wens