Heb jij ook al zo’n zin in de zomer? Wij wel! Daarom delen we alvast de frisse lemon yoghurt cake van onze ambassadeur Tisha. Deze cake met yoghurt en amandelmeel haalt de zomer in huis door zijn kleurrijke verschijning. Een hap uit de cake deed Tisha al verlangen naar een warme zomerdag. Je kunt zonder schuldgevoel genieten van deze koolhydraatarme yoghurt cake, want hij is niet alleen suikerarm, maar bevat ook veel eiwitten. Deze lemon yoghurt cake staat al binnen een uurtje of tafel en is goed voor 8 plakken cake. Heerlijk smeuïg en erg lekker!
Geschikt voor welke diëten: koolhydraatarm, vegetarisch, keto dieet, suikerarm dieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat amandel, ei en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin+, Sukrin Gold, Sukrin Icing
Porties: 8
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 179 kcal
- Eiwit 6,6 gram
- Koolhydraten: 18 gram
- waarvan suiker: 1,8 gram
- Vet: 8,7 gram
Tisha is een echte fan van onze producten. Ze heeft al wat heerlijke gerechten gemaakt met onze Sukrin producten. Bekijk ook haar recept voor een suikervrije appeltaart!
Recept koolhydraatarme yoghurt cake met amandelmeel
Lemon yoghurt cake
Ingrediënten
Voor de cake
- 160 gram boekweitmeel
- 60 gram Sukrin Amandelmeel
- snuifje zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels Sukrin +
- 2 eetlepels citroensap
- 60 ml amandelmelk
- 1 ei
- 200 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel citroen olie
Voor de topping
- 50 gram Sukrin Icing
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel Sukrin Gold
- 2 eetlepels amandelschaafsel (geroosterd)
Instructies
Voor de cake:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng voor het deeg alle ingrediënten uit het lijstje tot aan het citroensap.
- Kluts het ei en meng het met de resterende ingrediënten.
- Het is nu tijd om alle ingrediënten samen te voegen tot uiteindelijk het deeg voor de cake ontstaat: dit doe je het best door het natte gedeelte toe te voegen aan het droge gedeelte. Is het te droog? Voeg dan wat extra melk toe.
- Schenk het beslag in de cakevorm. Zet de cake voor 35 tot 40 minuten in de oven. Kijk regelmatig. De cake zou klaar moeten zijn als deze goudbruin is gekleurd.
Voor de topping
- Weeg de Sukrin Icing af en voeg er het citroensap aan toe.
- Voeg voorzichtig wat water toe tot de icing zich oplost.
- Wanneer de cake is afgekoeld, verdeel je de icing over de gehele cake.
- Tot slot verkruimel je er wat amandelschaafsel over.
- TIP: Dit is extra lekker wanneer je het schaafsel kort roostert in een koekenpan! Hier is geen olie voor nodig.