Heb jij ook al zo’n zin in de zomer? Wij wel! Daarom delen we alvast de frisse lemon yoghurt cake van onze ambassadeur Tisha van breakfastspices. Deze lemon yoghurt cake haalt de zomer in huis door zijn kleurrijke gele verschijning. Een hap uit de cake deed Tisha al verlangen naar een heerlijke en warme zomerdag. Helaas moeten we nog even wachten totdat de warme zomer is aangebroken. Wat we wel al kunnen doen is genieten van deze verfrissende cake in de lente. Met deze aangename temperaturen en het zonnetje die schijnt, kunnen we ondanks de coronacrisis toch nog een beetje genieten van een heerlijke cake. Je kunt zonder schuldgevoel genieten van deze cake, want hij is niet alleen suikerarm, maar bevat ook nog eens een bron van eiwitten. De lemon yoghurt cake staat binnen een uurtje op tafel en is goed voor zo’n 8 stukken cake.
Geschikt voor welke diëten: koolhydraatarm, vegetarisch, ketodieet, suikerarm dieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat amandel, ei en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin+, Sukrin Gold, Sukrin Icing
Porties: 8
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 179 kcal
- Eiwit 6,6 gram
- Koolhydraten: 18 gram
- waarvan suiker: 1,8 gram
- Vet: 8,7 gram
Tisha is een echte fan van onze producten. Ze heeft al wat heerlijke gerechten gemaakt met onze producten. Wij hebben Tisha’s recept voor een simpele maar snelle appeltaart toegevoegd aan onze blog. Bekijk het recept hier!
Lemon yoghurt cake
Ingrediënten
Voor de cake
- 160 gram boekweitmeel
- 60 gram amandelmeel
- snuifje zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels Sukrin +
- 2 eetlepels citroensap
- 60 ml amandelmelk
- 1 ei
- 200 gram griekse yoghurt
- 1 eetlepel citroen olie
Voor de topping
- 50 gram Sukrin Icing
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel Sukrin Gold
- 2 eetlepels amandelschaafsel (geroosterd)
Instructies
Voor de cake:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng voor het deeg alle ingrediënten uit het lijstje tot aan het citroensap.
- Kluts het ei en meng het met de resterende ingrediënten.
- Het is nu tijd om alle ingrediënten samen te voegen tot uiteindelijk het deeg voor de cake ontstaat: dit doe je het best door het natte gedeelte toe te voegen aan het droge gedeelte. Is het te droog? Voeg dan wat extra melk toe.
- Zet de cake voor 35-40 minuten in de oven. Kijk regelmatig. De cake zou klaar moeten zijn als deze goudbruin is gekleurd.
Voor de topping
- Weeg de Sukrin Icing af en voeg er het citroensap aan toe.
- Voeg voorzichtig wat water toe tot de icing zich oplost.
- Wanneer de cake is afgekoeld, verdeel je de icing over de gehele cake.
- Tot slot verkruimel je er wat amandelschaafsel over.
- TIP: Dit is extra lekker wanneer je het schaafsel kort roostert in een koekenpan! Hier is geen olie voor nodig.