Geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is deze suikervrije citroencake voor jou ideaal! Deze citroencake bevat een bron van eiwitten en hij is suikervrij. De cake is ook nog eens supersnel klaar! Genoeg redenen dus om snel de keuken in te duiken en deze topper te bakken!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, ketodieet, vegetarisch, suikervrij (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei en sesam. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Universele bakmix
Porties: 14
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 130 kcal
- Eiwit: 4,7 gram
- Koolhydraten: 2,6 gram
- waarvan suiker: 0,1 gram
- Vet: 10,9 gram
TIP! Je kunt met deze cakemix ook gemakkelijk cupcakes maken!
Snelle citroencake met Sukrin Cake mix
Geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is deze citroencake voor jou ideaal! Deze citroencake bevat maar de helft van het aantal calorieën, 80% minder koolhydraten en 70% minder vet dan een reguliere citroencake. De cake is ook nog eens supersnel klaar!
Ingrediënten
- 1 pak Sukrin Cakemix
- 150 ml water
- 3 eieren
- 75 ml zonnebloemolie of een andere neutrale olie
- 1 citroen (sap + schil)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een tulband of ovenschaal in.
- Mix de cakemix met 150 ml water, de eieren en de olie.
- Pers het sap van een citroen uit en rasp de schil van de citroen. (houd een beetje schil achter voor decoratie)
- Voeg dit ook toe aan je cakebeslag.
- Bak de cake in een goed voorverwarmde oven ongeveer 30 minuten tot het gaar is.
- Laat afkoelen op een rekje en besprenkel met nog wat citroenschil voor een leuk effect!