Een cake met een gat in het midden. Waar hebben we het dan over? Precies, een tulband cake! De naam is een verwijzing naar het oosterse hoofddeksel, de tulband, waar deze cake enigszins op lijkt. Net zoals bij een normale cake, kun je eindeloos variëren met de ingrediënten voor een tulband cake. Op het internet zijn dan ook talloze variaties te vinden. Onze ambassadeur Tisha maakte een eiwitrijke tulband cake met banaan en pindakaas! Ze gebruikte hiervoor overrijpe bananen die anders in de vuilnisbak beland zouden zijn, 25 gram ongezouten pinda’s en onze Sukrin amandel meel, Sukrin Gold, Sukrin Gold Siroop, Sukrin Icing. Zelf is ze een groot fan van onze Sukrin Icing, omdat onze poedersuiker verantwoord gebruikt kan worden als kers op de taart bij verschillende soorten baksels. Voor haar is vooral onze Sukrin Icing een onmisbaar ingrediënt in haar voorraadkast!
Geschikt voor welke diëten: eiwitrijk, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel), pinda en gluten. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin amandel meel, Sukrin Gold, Sukrin Gold Siroop, Sukrin Icing
Porties: 10
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 242 kcal
- Eiwit: 13,5 gram
- Vet: 9,8 gram
- Koolhydraten: 21,8 gram
- Waarvan suiker: 6,2 gram
Gek op amandel meel? Lees in onze blog de voordelen van amandel meel, wat je er allemaal mee kunt en een aantal heerlijke recepten met ons eigen amandel meel. Of ontdek andere heerlijke recepten van onze ambassadeur Tisha: een simpele en snelle appeltaart of een heerlijke lemon yoghurt cake.
Tulband cake met banaan & pindakaas
Benodigdheden
- Mengkom
- Taartvorm
Ingrediënten
Cake
- 200 gram havervlokken
- 100 gram Sukrin amandel meel
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 bananen
- 2 eetlepels gebroken lijnzaad
- 2 eetlepels lauw water (voor het 'vegan' ei)
- 50 gram Sukrin Gold
- 125 gram homemade pindakaas
- 200 ml amandelmelk ongezoet
Frosting
- 15 gram Sukrin Icing
- 15 gram pindameel
- 1 eetlepel Sukrin Gold Siroop
- Snuifje zeezout
- Snuifje kaneel
Topping
- 25 gram gehakte ongezouten pindanoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak eerst het vegan ei: meng het lijnzaad met het water, roer goed door en laat minstens 10 minuten staan tot het een soort van ‘gel’ vormt.
- Pureer de banaan of prak ze tot er geen stukjes meer overblijven.
- Meng nu samen de banaan met het vegan ei, de pindakaas, de Sukrin Gold en de plantaardige melk. Dit kan handmatig of in een keukenblender.
- In een aparte mengkom voeg je de droge ingrediënten samen: het haver- en amandelmeel, de kruiden en het bakpoeder. Zorg dat er geen klontertjes meer zijn en het deeg mooi egaal onder elkaar gezet wordt.
- Voeg het mengsel nu toe aan het meel en meng alles samen tot een cake deeg.
- Neem een taartvorm en vet deze in met kokosolie. Giet het mengsel vervolgens in de vorm en zet het in de oven voor 40 à 45 minuten.
- Laat de cake afkoelen terwijl je de frosting maakt. Dit doe je heel eenvoudig door de icing met de benodigde hoeveelheid water te mengen. Daarna voeg je de resterende ingrediënten toe.
- Verdeel de frosting gelijkmatig over de cake en verkruimel er vlak daarna wat gehakte pindanoten over. Laat de Sukrin icing volledig hard worden alvorens je de cake aansnijdt en serveert.