Zien deze brownies er niet verrukkelijk uit? Het goede nieuws is dat ze 45% minder calorieën en maar liefst 90% minder koolhydraten bevatten dan ‘normale’ brownies! Door de zoete aardappel, het kokosmeel en het amandelmeel zijn de brownies heerlijk zacht en zoet. Deze brownies bevatten een bron van eiwit en zijn daarmee ideaal om mee te nemen in je lunchbox of om lekker schuldvrij van te genieten!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: keto, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten, ei, noten (amandel) en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin kokosmeel, Sukrin Gold, Sukrin melkchocolade
Porties: 9
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 158 kcal
- Eiwit: 7,7 gram
- Koolhydraten: 6 gram
- waarvan suiker: 3,5 gram
- Vet: 11,1 gram
Glutenvrije brownies met kokosmeel
Ingrediënten
- 30 gram Sukrin kokosmeel
- 60 gram Sukrin Amandelmeel
- 1 grote zoete aardappel
- 100 gram Sukrin Gold
- 50 gram cacao poeder (ongezoet)
- 50 gram gesmolten kokosolie
- 3 eieren
- 1 tl vanille extract
- 40 gram Sukrin melkchocolade
- optioneel: gehakte walnoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd en schil de zoete aardappel in stukjes en kook deze gaar.
- Mix de net gekookte zoete aardappel met de kokosolie en voeg beetje bij beetje het kokosmeel en het amandelmeel toe.
- Voeg vervolgens de Sukrin Gold toe en daarna de rest van de ingrediënten. Houd wat chocolade over om zometeen bovenop te leggen.
- Vet een vierkante ovenschaal van ongeveer 20 bij 20 cm in met een beetje kokosolie.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over het bakblik en leg bovenop de stukjes overgebleven chocolade.
- Bak in ongeveer 20-25 minuten gaar.
- Laat de cake ongeveer 30 minuten afkoelen voor je hem aansnijdt.