Het internet staat momenteel vol met allerlei lekkere en creatieve Sinterklaasrecepten. Deze gezonde speculaasbrokken uit Oanh’s Kitchen mogen daar niet aan ontbreken! Heerlijk krokant, lekker bij een kopje koffie en heel erg makkelijk om te maken!
Gezonde speculaasbrokken
Omdat er in dit recept gebruik wordt gemaakt van Sukrin Amandelmeel in plaats van normaal meel, bevatten deze gezonde speculaasbrokken veel minder koolhydraten en veel meer eiwitten. Door het amandelmeel zijn ze ook nog eens glutenvrij! Ook heeft Oanh gebruik gemaakt van Sukrin+ in plaats van normale suiker, zodat je verantwoord kunt genieten van dit suikerarme recept. Oanh gebruikt al jaren onze producten. Zo heeft ze al tal van heerlijke recepten voor ons gemaakt, waaronder deze Suikerarme taaitaai en deze heerlijke Sticky stroopwafels! Oftewel, tijd om de keuken in te duiken om aan de slag te gaan met een van deze lekkere en gezonde recepten!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch, ketodieet, eiwitrijk, glutenvrij (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel), melk en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Amandelmeel en Sukrin+
Porties: 13
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 97 kcal
- Eiwit: 6,5 gram
- Koolhydraten: 1,3 gram
- waarvan suiker: 1,0 gram
- Vet: 6,9 gram
Wil je liever een ander Sinterklaasrecept maken om van te smullen tijdens het heerlijk avondje? Bekijk dan eens deze recepten voor een Speculaas met amandelspijs of een Kruidnoten cake!

Gezonde speculaasbrokken
Ingrediënten
Speculaasbrokken
- 145 gram amandelmeel
- 75 gram gesmolten roomboter
- 15 gram gebroken lijnzaad
- 1 eiwit
- 30 gram Sukrin+
- 1 snufje zout
- 1 flinke snuf speculaaskruiden
Topping
- 0,5 eetlepel amandelschaafsel
- 1 eidooier
Instructies
- Verwarm de oven op 150c.
- Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en maak er 1 grote bol van. (bewaar het eidooiertje)
- Leg de bol op een vel bakpapier en leg er nog eentje bovenop.
- Plet de bol tot ongeveer een dikte van 0,5 cm.
- Strooi het amandelschaafsel over de plak en strijk het eidooiertje over het geheel.
- Bak de speculaas plaat ongeveer 35 minuten in de oven, verhoog het temperatuurtje naar 180c en bak het tot slot weer ongeveer 15 minuten tot hij mooi goudbruin is geworden.