De heerlijke kerststol die vaak geserveerd wordt bij de kerstbrunch kennen we allemaal wel. Oanh van Oanh’s Kitchen is de keuken in gedoken en ze heeft deze speciale eiwitrijke en glutenvrije kerststolcake gemaakt! Perfect voor als je niet kan kiezen tussen een kerststol en een cake. Dankzij dit recept heb je ze beide! En dan bevat deze cake ook nog eens bijna 20 gram eiwit per plakje! Naast dat deze cake super lekker is, is hij ook ontzettend makkelijk te maken.
Glutenvrije kerststolcake
In het recept wordt gebruik gemaakt van de suikerarme Sukrin Marsepein. In tegenstelling tot een marsepein in de supermarkt, bevat de marsepein van Sukrin 32% minder calorieën én 55% minder koolhydraten. Wacht niet langer en ga snel aan de slag met deze eiwitrijke en glutenvrije kerststolcake! Een plakje met rozijnen bevat 6,1 gram koolhydraten. Laat je de rozijnen eruit? Dan bevat een plakje nog slechts 3 gram koolhydraten per plakje!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: eiwitrijk, glutenvrij, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat melk, ei, soja en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Amandelmeel, Sukrin+ en Sukrin Marsepein
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 235 kcal
- Eiwit: 19,5 gram
- Koolhydraten: 7,9 gram
- waarvan suiker: 6,1 gram
- Vet: 12 gram
Wil je toch liever een normale kerststol maken? Probeer dan deze eiwitrijke en glutenvrije kerststol!
Eiwitrijke en glutenvrije kerststolcake
Ingrediënten
- 250 gram amandelmeel
- 50 gram eiwitpoeder
- 375 gram volle kwark
- 4 eieren
- 35 gram Sukrin+
- 30 gram gesmolten roomboter
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 1 snufje zout
- 50 gram rozijnen
- 200 gram marsepein
Instructies
- Verwarm de oven op 180c
- Meng alle ingrediënten (behalve de marsepein) tot een egaal mengsel en schep het mengsel in de bakvorm
- Rol de marsepein uit totdat hij over de breedte past van de bakvorm en leg hem in het midden bovenop het mengsel
- Bak de kerststol-cake 35 minuten in de oven.