Loopt het water jou ook in de mond als je naar deze heerlijke cookies kijkt? Bij ons in ieder geval wel! Chocolate chip cookies zijn altijd een goed idee. Om iets te vieren, of om je verdriet weg te eten: gegarandeerd succes! Het mooiste van dit recept is dat je ze maar een kwartiertje in de oven hoeft te doen! Hup aan de slag dus!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch, ketodieet, eiwitrijk (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel), melk, gluten en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold, Sukrin Icing, Sukrin Amandelmeel, Sukrin Kokosmeel
Porties: 18
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 137 kcal
- Eiwit: 7,9 gram
- Koolhydraten: 2,6 gram
- waarvan suiker: 2 gram
- Vet: 9,9 gram
TIP! Niet zo’n fan van chocolade (kan dat?!) bak ze dan eens met rozijntjes of cranberries!
Recept & Fotografie: Tasteholics
Gevaarlijk lekkere chocolate chip cookies
Ingrediënten
- 120 gram boter op kamertemperatuur
- 90 gram Sukrin Gold
- 60 gram Sukrin poedersuiker
- 1 ei
- 2 tl vanille essence
- 240 gram Sukrin Amandelmeel
- 1 el Sukrin kokosmeel
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 150 gram suikervrije chocolate chips of stukjes gebroken Sukrin chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Mix in een kom de zachte boter samen met de Sukrin Gold en de Sukrin poedersuiker. Mix niet te lang, maar laat het wel goed met elkaar mengen.
- Voeg het ei en het vanille extract toe. Mix goed.
- Nu is het tijd voor de droge ingrediënten. Doe ook het Amandelmeel en het kokosmeel in de bak, samen met het bakpoeder en snufje zout. Mix tot je een glad geheel hebt.
- Met een houten spatel kun je nu de chocolade chips erdoorheen mengen. Als je de Sukrin Chocolade (of andere suikervrije chocolade) gebruikt, breek deze dan eerst in stukken. Dit gaat het beste door de chocolade nog in de verpakking te laten en er dan op te slaan met een deegroller of iets anders hard. Dit zorgt ervoor dat het deeg steviger wordt!
- Haal het deeg uit de koelkast en maak er ongeveer 18 gelijke bolletjes van.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en druk de balletjes plat tot koekjes. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes.
- Bak ze in ongeveer 15 minuutjes gaar.