Pompoen wordt nog veel te weinig gegeten in Nederland! En dat is zonde, want met maar 14 kcal en 2 gram koolhydraten per 100 gram past deze vrolijke oranje groente perfect binnen heel veel diëten! Dat moet ook Emily van Zonderfratsen hebben gedacht! Daar hebben we dit recept namelijk van. Deze cakejes zijn ideaal als ontbijt met een beetje yoghurt en wat vers fruit, of heerlijk als tussendoortje! Met slechts 30 kcal, 0,4 gram vet, 1,8 gram koolhydraten en 4,2 gram eiwit per cakeje zijn ze eigenlijk voor ieder moment van de dag wel geschikt!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, eiwitrijk, vegetarisch, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat pinda en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Kokosmeel
Porties: 3
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 30 kcal
- Eiwit: 4,2 gram
- Koolhydraten: 1,8 gram
- waarvan suiker: 1,5 gram
- Vet: 0,4 gram
Recept & Fotografie: Emily – Zonder Fratsen
www.zonder-fratsen.nl/
Pompoencakejes met kokosmeel | suikerarm recept!
Pompoen wordt nog veel te weinig gegeten in Nederland! En dat is zonde, want met maar 14 kcal en 2 gram koolhydraten per 100 gram past deze vrolijke oranje groente perfect binnen heel veel diëten! Deze cakejes zijn ideaal als ontbijt of heerlijk als tussendoortje!
Ingrediënten
- 150 gram pompoen
- 1 eiwit van een groot ei
- 10 gram eiwitpoeder (je kunt dit ook vervangen met amandelmeel)
- 5 gram Sukrin Kokosmeel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Gebruik een silicone bakvorm voor cupcakes of speciale bakpapiertjes voor cupcakes.
- Snijd de pompoen in stukken. Voor het beste resultaat schil je deze ook eerst nog, maar dit is wel een lastig karweitje! Kook de pompoen vervolgens gaar, giet af en pureer met een staafmixer of stamp fijn met een stamper.
- Mix de pompoenpuree met de overige ingrediënten in een ruime kom met een garde of vork.
- Giet in de cakevormpjes en bak voor ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen en serveer met wat yoghurt of kwark!