Heerlijk groen fruittaartje! Ziet dit taartje er niet zalig uit? Door te kiezen voor fruit met allemaal een soortgelijke kleur krijg je een extra ‘strak’ en mooi effect. Dit taartje heeft groene kleuren, maar je kunt natuurlijk ook voor oranje (sinaasappels, mango, abrikoos) of rood/paars gaan! Dit suikerarme recept hebben we gevonden op fitnesstreats en is daarom super verantwoord voor na het sporten en om aan je summer body te werken! Maar je mag van ons natuurlijk ook van dit taartje genieten zonder dat je een heftige sportsessie achter de rug hebt!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch, eiwitrijk, glutenvrij (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel) en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin icing
Porties: 4
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 144 kcal
- Eiwit: 12,5 gram
- Koolhydraten: 11,7 gram
- waarvan suiker: 9,2 gram
- Vet: 4,1 gram
TIP! Ken jij arrowroot poeder al? Het is een natuurlijk bindmiddel en vaak gewoon te koop bij de grotere supermarkten!
Recept & Fotografie: Fitnesstreats
Suikerarm Groen fruittaartje
Heerlijk groen fruittaartje! Dit fruittaartje is een heerlijk tussendoortje of lekker voor na het sporten. Natuurlijk kun je hem ook combineren met andere soorten fruit.
Ingrediënten
Voor de korst:
- 80 gram Sukrin Amandelmeel
- 40 gram Sukrin Icing
- 1 ei
- Bakspray
Voor de cremevulling:
- 250 ml ongezoete amandelmelk
- 1 el arrowroot poeder of een ander bindmiddel
- 1 tl vanille essence
- 2-3 el Sukrin Icing
- sap van halve limoen
- flinke hand groene druiven
- 1 kiwi
- 1 grote appel
- witte besjes
- limoenrasp
Instructies
- Verwarm de over voor op 180 graden
- Mix de ingrediënten voor de korst met elkaar in een kom tot een mooi glad homogeen deeg.
- Bekleed een hele kleine bakvorm met bakpapier of spray even in met de bakspray.
- Verdeel je deeg goed over de bakvorm. Zorg dat de randen ook goed bekleed zijn.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg. Hierdoor zorg je dat het deeg niet teveel rijst in de oven.
- Bak de ‘korst’ zo’n 10 – 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- De crèmevulling maak je door in een pannetje op laag vuur de amandelmelk met het bindmiddel, de suiker, vanille essence en het sap van een halve limoen te verwarmen. Je merkt op een gegeven moment dat het dikker wordt.
- Giet de ingedikte crèmevulling in je bakvorm met gebakken korst en laat afkoelen.
- Versier de taart met het fruit.
- Rasp er op het laatst nog wat limoen overheen.