Afgelopen zondag waren onze Sukrin producten te zien in het programma Eindelijk Tijd op RTL4. In dit studioprogramma geven de presentatoren Sanne Heijn en Arno Raymakers ideeën om je tijd door te brengen. Kok Agnes probeerde onze producten uit en maakte heerlijke koolhydraatarme brownies met onze melkchocolade, Sukrin Gold en Sukrin Amandelmeel. Daarnaast zijn de brownies ook nog eens caloriearm, suikerarm, glutenvrij en een bron van eiwitten!
Wil je de aflevering terugzien? Kijk dan op zaterdag 30 mei om 14:30 uur op RTL 4 naar de herhaling. Lukt het je niet om deze dag voor de buis te zitten? Dan heb je op 11 juli om 14:30 nog een kans!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: ketodieet, koolhydraatarm, suikerarm, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel), ei en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold, Sukrin Amandelmeel, Sukrin melkchocolade
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 208 kcal
- Eiwit: 7 gram
- Koolhydraten: 2,9 gram
- Waarvan suiker: 2,3 gram
Bekijk ook onze andere brownie recepten! Bekijk hier onze suikerarme karamel & zeezout brownies of brownies met banaan en walnoten!
Recept koolhydraatarme brownies
Koolhydraatarme brownies
Ingrediënten
- 150 gram boter
- 175 gram Sukrin Melkchocolade
- 3 eieren
- 125 gram Sukrin Gold
- 90 gram Sukrin Amandelmeel
- cacaopoeder
- handjevol geroosterd amandelschaafsel
- verse frambozen
Instructies
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier of gebruik anti aanbakspray.
- Hak de Sukrin melkchocolade in kleine stukjes.
Cakebeslag
- Smelt de boter en chocolade au bain marie. Doe de boter in een pannetje en doe daar de chocolade bij. Zet op een klein vuurtje. Als je wil voorkomen dat het aanbrandt, zet het vuur dan al uit wanneer de Sukrin melkchocolade nog niet helemaal gesmolten is. Het blijft door smelten als het vuur uit is. Laat het geheel afkoelen.
- Klop met een handmixer de Sukrin Gold en de eieren goed door elkaar. Schenk hier het afgekoelde boter-chocolademengsel bij. Als alles goed gemengd is, spatel er dan Sukrin amandelmeel door
- Schenk dit beslag in de bakvorm. Ongeveer 35 minuten, op 175 graden bakken. Check met een prikker of alles gaar is door hem er in te steken: komt de prikker er droog uit? Dan is hij gaar!
Decoreer de cake
- Decoreer de cake met cacao poeder, een handjevol amandelschaafsel én verse frambozen.