Ben je ’s ochtends niet zo’n fan van brood? Maar wil je wel voldoende vezels binnenkrijgen? Probeer dan eens deze knapperige crackers te maken. Door het toevoegen van de Fiberfin, hebben deze crackers driemaal zoveel vezels als vergelijkbare die je kan en klaar koopt! Een super begin van iedere ochtend dus, maar ook heerlijk als toastjes bij de borrel!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: proteïnedieet, suikerarm, vegetarisch, veganistisch, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten, sesam en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Sesammeel, Sukrin Amandelmeel, Sukrin Fiberfin
Porties: 20
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 103 kcal
- Eiwit: 4,4 gram
- Koolhydraten: 8,6 gram
- waarvan suiker: 0,4 gram
- Vet: 5 gram
Tip! Strooi ook eens een klein beetje Parmezaanse kaas over de crackers!

Knapperige crackers
Ben je 's ochtends niet zo'n fan van brood? Maar wil je wel voldoende vezels binnenkrijgen? Probeer dan eens deze knapperige crackers te maken.
Ingrediënten
- 50 gram Sukrin Sesammeel
- 250 gram havermeel
- 50 gram Sesamzaad
- 120 gram zonnebloempitten
- 50 gram Sukrin Amandelmeel
- 20 gram lijnzaad of chiazaad of een mix
- 20 gram Sukrin Fiberfin
- snufje zout
- 375 ml water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Mix alle droge ingrediënten eerst met elkaar, houd wat zonnebloempitten apart. Voeg beetje bij beetje het water toe.
- Laat het deegmix even staan, ongeveer 10 minuten.
- Verdeel het mengsel dun en gelijkmatig over twee bakplaten met bakpapier.
- Verdeel nu de zonnebloempitten die je achtergehouden hebt over het mengsel.
- Bak ongeveer 10 minuten totdat het mengsel een beetje uitgehard is. Snij vervolgens met een pizzasnijder rechthoekige crackers. Als het goed is, kun je zo'n 16-20 crackers uit dit beslag krijgen.
- Bak nog eens 20-30 minuten.
- Laat afkoelen op een rek. Je kunt de crackers het beste bewaren in een luchtdichte doos.