Deze vetarme sesammeel wordt gemaakt door rauw Grieks sesamzaad fijn te malen. De sesamzaad is van nature glutenvrij en een ingrediënt met een verlaagd gehalte aan koolhydraten. Het bestaat voor 46% uit hoge kwaliteit plantaardige proteïne en 15% vezels.
Het sesammeel wordt eerst ontvet door middel van koude persing. Koude persing is een delicate manier om het grootste deel (c.a. 2/3) van de olie uit het product te halen. Daarna worden de zaadjes fijn gemalen, waardoor meel ontstaat met de heerlijke milde nootachtige smaak van sesam. Het meel wordt niet gebleekt en ook niet verwarmd tijdens de productie. Je kunt sesammeel gebruiken om bijvoorbeeld amandel sesam crackers mee te bakken of bijvoorbeeld gezonde hummus mee te maken.
Bekijk onze recepten met sesammeel.
- omschrijving: ontvette sesammeel ter vervanging van volkorenmeel
- inhoud enkele verpakking: 250 gram
- tenminste houdbaar tot: zie bovenkant verpakking
- bewaarvoorschrift: koel en droog bewaren
Sesammeel
Voedingswaarden | Per 100 gram | Per portie (50 gram) |
---|---|---|
Energie (kJ) | 1.697 | 849 |
Energie (kcal) | 405 | 203 |
Vetten (g) | 19 | 9,5 |
-wv.verzadigd (g) | 3,0 | 1,5 |
Koolhydraten (g) | 6,0 | 3,0 |
-wv.suikers (g) | 0,0 | 0,0 |
Vezels (g) | 15 | 7,5 |
Eiwitten (g) | 46 | 23 |
Zout (g) | 0,00 | 0,00 |
Sesamzaad is een van de oudste specerijen waar al sinds de oudheid mee gekookt wordt. Sukrin sesammeel heeft een milde, nootachtige smaak. Dat maakt het heerlijk om mee te koken en te bakken.
Waar je normaal gewoon meel gebruikt in recepten, kun je dat vervangen met sesammeel. Hoeveel je kunt vervangen hangt van het recept af.
Gebruik sesammeel als een gezonde vervanger voor tahin, gebruik het in plaats van paneermeel in diverse gerechten of als vervanger voor meel in gerechten als pannenkoeken of chocoladetaart.
Je kunt sesammeel ook gebruiken als dagelijks voedingssupplement: roer het door je soep, stoofpotjes of Thaise curry om de boel steviger te maken en smaak toe te voegen. Daarmee voeg je ook direct voedingsstoffen en proteïne toe.