Chocolate chip cookies zijn altijd een goed idee en er zijn dan ook veel verschillende recepten van te vinden. Wat ons betreft is het perfecte chocolate chip cookie krokant van buiten en is de kern nog een beetje zacht. Dit recept van Danique van Elitelife vinden we dan ook echt heerlijk! Door de suiker te vervangen door Sukrin en met dadels zijn ze minder ongezond dan reguliere chocolate chip cookies en kun je er extra van genieten!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: eiwitrijk, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat melk, gluten, ei en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin, Sukrin Chocolade
Porties: 12 koekjes
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 85 kcal
- Eiwit: 4,9 gram
- Koolhydraten: 6,8 gram
- waarvan suiker: 2,7 gram
- Vet: 3,7 gram
TIP! Voeg in plaats van chocolade ook eens cranberries toe!
Chocolate Chip Cookies
Chocolate chip cookies zijn altijd een goed idee en er zijn dan ook veel verschillende recepten van te vinden. Wat ons betreft is het perfecte chocolate chip cookie krokant van buiten en is de kern nog een beetje zacht.
Ingrediënten
- 75 gram havermout
- 75 gram Sukrin amandelmeel
- 80 ml (amandel)melk
- 2 el Sukrin
- 30 gram dadels zonder pit
- 1 ei
- 50 gram Sukrin chocolade
- 1 el (kokos)olie
- 1 tl vanille extract
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe het meel, havermout, melk, dadels, ei, Sukrin, olie en zout in de blender en mix dit kort.
- Als het beslag wat te droog is kan je nog wat melk toevoegen of wat meel als het te nat is. Hak de chocolade in kleine stukjes en schep deze door het beslag heen.
- Vorm balletjes, druk deze plat en leg ze op de bakplaat.
- Bak de koekjes goudbruin in ongeveer 18 minuten.