Chocolade met kokos is echt een hemelse combinatie! Dit recept van Oanh’s Kitchen delen we daarom ook graag met je! Zij heeft een blog bomvol koolhydraatarme recepten en gebruikt dan ook regelmatig Sukrin in haar baksels. Deze keer wordt deze chocolade kokos cake gezoet met Sukrin+. In Sukrin deze suikervervanger zitten wel koolhydraten, maar deze kunnen niet worden opgenomen door je lichaam. Het verlaat je lichaam op eenzelfde manier als dat het binnenkomt, je geniet dus wel van de zoetigheid van Sukrin, maar je hoeft de koolhydraten en calorieën niet op te tellen bij je dagelijkse inname! Ideaal dus.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch, eiwitrijk, glutenvrij, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, melk en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin +, Sukrin Amandelmeel
Porties: 14
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 158 kcal
- Eiwit: 8,3 gram
- Koolhydraten: 2,4 gram
- waarvan suiker: 1,4 gram
- Vet: 12,2 gram
TIP! Waarschijnlijk vind je dit paleo kokosbrood ook heerlijk!
Recept & Fotografie: Oahnskitchen

Chocolade kokos cake
Ingrediënten
- 120 gram roomboter op kamertemperatuur
- 5 eieren
- 40 ml melk (of kokosmelk/amandelmelk)
- 150 gram Sukrin Amandelmeel
- 15 gram cacaopoeder
- 50 gram Sukrin+
- 2 tl vanille aroma
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 50 gram geraspte kokos
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop 3 eieren met de melk luchtig.
- Voeg het amandelmeel, de cacaopoeder, vanille, 40 gram Sukrin+, bakpoeder, zout en de boter toe en mix het tot een egaal beslag.
- Vet een springvorm goed in en doe het beslag in de springvorm.
- Kop 2 eieren luchtig en voeg hier de geraspte kokos aan toe, samen met 10 gram Sukrin+.
- Meng het kokosbeslag met het chocolade beslag, maar zorg dat beide goed te zien blijven. Je kunt op deze manier een soort 'marmer' effect maken.
- Bak ongeveer 30 minuten in de oven tot deze gaar is.
- Strooi nog wat extra kokos over de cake!