Deze sinaasappelcake is heerlijk smeuïg en bevat toch maar weinig vet. Natuurlijk is de cake ook suikerarm en ook nog eens glutenvrij! Een heerlijke traktatie die je kunt eten als middagsnack, maar je kunt er ook hoge ogen mee gooien op een (verjaardag)feest! Door de amandelen en het amandelmeel is de cake niet alleen heerlijk, maar ook eiwitrijk.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch, glutenvrij, eiwitrijk, keto, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel) en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin amandelmeel, Sukrin:1
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 142 kcal
- Eiwit: 11,4 gram
- Koolhydraten: 3,8 gram
- waarvan suiker: 3 gram
- Vet: 8,4 gram
Tip: Voeg ook eens wat kaneel toe voor een heerlijke warme en winterse smaak!
Zalige sinaasappelcake
Deze sinaasappelcake is heerlijk smeuïg en bevat toch maar weinig vet. Natuurlijk zit er ook geen suiker in en is de cake glutenvrij! Een heerlijke traktatie die je kunt eten als middagsnack, maar je kunt er ook hoge ogen mee gooien op een (verjaardag)feest!
Ingrediënten
- 2 grote onbespoten sinaasappels
- 150 gram Sukrin Amandelmeel
- 100 gram gehakte amandelen
- 200 gram Sukrin:1
- 6 eieren
- 1 tl zuiveringszout of bakpoeder
Instructies
- Was de sinaasappels goed en doe ze daarna in een pan met kokend water. Laat ze ongeveer een uur koken. Ze zijn goed wanneer ze zacht aanvoelen.
- Laat de sinaasappels eerst afkoelen voordat je ze in de blender pureert.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Voeg beetje bij beetje het amandelmeel en de Sukrin:1 toe aan je sinaasappelpuree.
- Voeg een voor een de eieren toe aan je beslag en laat de mixer draaien tot je een glad beslag hebt. Voeg het bakpoeder of zuiveringszout toe. Voeg op het laatst de amandelen toe en houd een beetje over ter garnering.
- Doe het beslag in een springvorm met een diameter van ongeveer 24 cm. Leg wat amandelschaafsel erbovenop.
- De cake is in ongeveer 45 minuten gaar. Je kunt dit het beste controleren door er met een satéprikker in te prikken. Als de prikker schoon uit de cake komt is hij klaar!
- Laat de cake ongeveer 30 minuten afkoelen voordat je 'm serveert!