Knapperige suikervrije kruidnoten

Ze zijn er weer! De eerste kruidnoten liggen nu al in de schappen en wij kunnen natuurlijk niet achterlopen. Bij sinterklaas horen kadootjes en een hoop lekkere dingen! Ons kadootje aan jou is dit heerlijke suikervrije en koolhydraatarme kruidnoten recept. Door ze te bakken met amandelmeel en het suiker te vervangen met Sukrin maak je ze volledig suikervrij en laag in koolhydraten.

Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiding + 7 - 12 minuten baktijd
Vrij van: gluten, suiker, ei, tarwe
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, suikervrij, vegetarisch
Allergie informatie: -
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin suikervervanger
Hoeveelheid: ± 48 koolhydraatarme kruidnoten

Ingrediënten

  • 50 gram roomboter
  • 100 gram Sukrin Amandelmeel
  • 10 gram koek/speculaaskruiden
  • 30 gram Sukrin
  • 3 eetlepels (amandel) melk
  • Snuf zout

Hoe je het maakt

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Verwarm in een pannetje de boter tot deze licht gesmolten is. Laat niet te heet worden.
  3. Meng in een grote kom de amandelmeel, speculaaskruiden, sukrin en het zout.
  4. Voeg de boter erbij en ook de (amandel) melk en maak tot een mooi homogeen deeg.
  5. Vorm ongeveer 48 balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier. 
  6. Druk lichtjes aan, zodat ze meer een kruidnootjes vorm krijgen. 
  7. Bak de koolhydraatarme kruidnootjes in zo'n 7 tot 12 minuten gaar. Blijf bij de oven staan en controleer regelmatig of ze niet verbranden. 
  8. Haal na het bakken de koolhydraatarme kruidnoten meteen van de bakplaat, omdat ze anders nog teveel kunnen nagaren en zelfs kunnen verbranden!
  9. Laat ze rustig afkoelen op bijvoorbeeld een rooster, dan worden ze lekker knapperig!

TIP! Smelt wat Sukrin chocolade en dip ze hier in voor chocolade kruidnoten!