Deze heerlijke koeken hebben een verrukkelijke glazuurlaag! Je kunt hiervoor diverse pure en natuurlijke kleurstoffen uit de natuur voor gebruiken zoals bietensap, blauwe bessensap, wortelsap enz. De koeken zelf zijn ook om te smullen. Zoals we gewend zijn van Monique van der Vloed zijn ze helemaal meukvrij. Lekker schuldvrij snoepen dus!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, vegetarisch, veganistisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: geen Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Icing
Porties: 14
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 135 kcal
- Eiwit: 3,6 gram
- Koolhydraten: 7,9 gram
- waarvan suiker: 4,3 gram
- Vet: 9,3 gram
TIP! Geen kleurstof? Witte wieltjes zijn ook heerlijk!
Recept & Fotografie: Monique van der Vloed
www.moniquevandervloed.nl
Glutenvrije 'wieltjes koeken' van Monique!
Deze heerlijke koeken hebben een verrukkelijke glazuurlaag! Je kunt hiervoor diverse pure en natuurlijke kleurstoffen uit de natuur voor gebruiken zoals bietensap, blauwe bessensap, wortelsap, enz. De koeken zelf zijn ook om te smullen.
Ingrediënten
- 3 bananen
- 200 gram zonnebloempitten
- 50 gram lijnzaad
- 4 el Sukrin Melis poedersuiker
- 6 à 7 flinke el Sukrin Melis poedersuiker
- natuurlijke kleurstoffen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Pureer alle ingrediënten voor de koek in de keukenmachine tot een gladde massa.
- Maak bergen op de bakplaat, druk deze plat en boetseer ze in ronde koeken.
- Maak met ieder een koekuitsteker in het midden een afdruk, zodat na het bakken deze goed zichtbaar wordt.
- Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten.
- Blijf tussentijds controleren.
- Laat afkoelen. Het is belangrijk dat de koeken niet meer warm zijn wanneer je het glazuur op de koeken doet, anders loopt dit er zo af!
- Maak een stevig glazuur door steeds wat kleurstof bij de poedersuiker te voegen en te roeren.
- Garneer het midden van een koek steeds met het glazuur.
- Laat drogen.