Deze heerlijke koeken hebben een verrukkelijke glazuurlaag! Je kunt hiervoor diverse pure en natuurlijke kleurstoffen uit de natuur voor gebruiken zoals bietensap, blauwe bessensap, wortelsap, enz. De koeken zelf zijn ook om te smullen.
Gang Tussendoortje
Trefwoord glutenvrije wieltjes koeken
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Porties 14koeken
calorieën 135
Auteur Sukrin
Ingrediënten
3bananen
200gramzonnebloempitten
50gramlijnzaad
4elSukrin Melis poedersuiker
6 à 7flinke elSukrin Melis poedersuiker
natuurlijke kleurstoffen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pureer alle ingrediënten voor de koek in de keukenmachine tot een gladde massa.
Maak bergen op de bakplaat, druk deze plat en boetseer ze in ronde koeken.
Maak met ieder een koekuitsteker in het midden een afdruk, zodat na het bakken deze goed zichtbaar wordt.
Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten.
Blijf tussentijds controleren.
Laat afkoelen. Het is belangrijk dat de koeken niet meer warm zijn wanneer je het glazuur op de koeken doet, anders loopt dit er zo af!
Maak een stevig glazuur door steeds wat kleurstof bij de poedersuiker te voegen en te roeren.
Garneer het midden van een koek steeds met het glazuur.