Sukrin.nl
  •  Sukrin.be
Menu
Sukrin Sukrin
Account
Gratis verzending
vanaf 30,-
Mandje Winkelmandje
Zoek
  • Mijn Account
  • Inloggen
+31 (0)475 201 111
Ga naar de inhoud
✔ Gratis verzending vanaf 30,-
✔ Bestel voor 22u, morgen in huis

9.4 uit 10, gebaseerd op 71 beoordelingen

  Sukrin.nl
  •  Sukrin.be
Sukrin Sukrin
Gratis verzending
vanaf 30,-
Menu
  • Sukrin Producten
    • Natuurlijke Suikervervangers
    • Bakmixen
    • Meelproducten
    • Melkchocolade
    • Voordeelpakketten
  • De Voordelen
  • Voor Diabetici
  • Recepten
  • Blog
  • Over ons
      • Informatie
      • Over Sukrin Benelux B.V.
      • Verzending
      • Achteraf betalen
      • Algemene voorwaarden
      • Privacyverklaring
      • Wederverkoper worden
      • Service
      • Annuleren en retouneren
      • Nieuwsbrief
      • Contact
    • Heeft u hulp nodig?
      We zijn online, stel je vraag!

Suikerarme meringue

Geplaatst op 23 december 2019

Suikerarme meringue

Het is bijna Kerst en vaak vliegen de extra kilo’s er dan weer aan. Dat is altijd een beetje jammer als je juist een gezonde leefstijl naleeft. Maar ook tijdens Kerst kun je genieten van lekker eten op een gezonde manier! Floor van Flowcarbfood bewijst het wel! Ze heeft namelijk een recept uitgeschreven voor suikerarme meringue met room, lemon curd, frambozen en pistachekruim. Het recept kun je gemakkelijk nu al maken van tevoren maken, zodat je tijdens de Kerst alleen het bordje op hoeft te maken en meer tijd kunt spenderen met jouw naasten!

Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten:
vegetarisch, glutenvrij (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, melk en noten (pistache). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten
: Sukrin Icing
Porties: 7
Voedingswaarden per portie:

  • Energie: 278 kcal
  • Eiwit: 5 g
  • Koolhydraten: 2,9 g
  • waarvan suiker: 2,7 g
  • Vet: 26,8 g
suikerarme meringues
Recept afdrukken

Suikerarme meringue - Flowcarbfood

Over 2 dagen is het Kerst en vaak vliegen de extra kilo's er dan weer aan. Dat is altijd een beetje jammer als je juist een gezonde leefstijl naleeft. Maar ook tijdens Kerst kun je genieten van lekker eten op een gezonde manier!
Gang: Nagerecht, Tussendoortje
Trefwoord: suikerarme meringue
Porties: 7 porties
calorieën: 278kcal
Auteur: Sukrin

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 130° gram Sukrin Icing, 65 gram voor de meringues en 65 gram voor de lemon curd
  • 100 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 45 gram roomboter
  • 1 citroen
  • 200 gram frambozen
  • handje pistachenoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100°C en splits de eieren in 2 aparte schaaltjes. Zorg ervoor dat er geen eigeel bij het eiwit komt. De eiwitten gebruik je nu voor de meringues, de eigelen zet je even apart voor de lemon curd straks.
  • Maak een kom vetvrij en klop hierin de eiwitten stijf met een snuf zout. Voeg vervolgens geleidelijk 65 gram Sukrin Icing toe en blijf kloppen totdat er stevige pieken ontstaan. Als je de kom op z'n kop kan houden zonder dat de eiwitten bewegen, zijn ze stevig genoeg.
  • Zijn je eiwitten stevig genoeg? Bekleed dan een bakplaat met een bakpapier en maak hier 7 meringue rondjes of ovalen op. Je kunt een spuitzak gebruiken, maar met 2 lepels lukt het ook.
  • Zet de bakplaat in de oven en laat de meringues ongeveer 2 uur 'drogen'. Zet de oven daarna uit en laat de meringues in een dichte oven afkoelen. Ondertussen kun je de lemon curd maken.
  • Was de citroen en rasp de schil. Let op: gebruik alleen het gele deel van de schil. Het witte gedeelte daaronder is vaak erg bitter.
  • Pers vervolgens de citroen. Het is handig om dit meteen boven een zeefje te doen, zodat je straks geen pitjes en velletjes in je lemoncurd krijgt.
  • Snijd de roomboter in blokjes en kluts de 2 overgebleven ei-gelen. Doe de boter en de citroenrasp in de kom en laat deze au bain marie smelten terwijl je rustig roert.
  • Voeg vervolgens de citroensap toe, roer even en voeg dan ook de geklutste eigelen rustig toe. Voeg tot slot lepel voor lepel 65 gram Sukrin Icing toe en roer het geheel tot een gladde massa.
  • Niet schrikken: de zoetstof kan een beetje gaan kristalliseren. Dit is niet erg, het lost zich straks vanzelf op. Gewoon goed blijven roeren en wat geduld hebben.
  • Nu is het wachten geblazen totdat de lemon curd de juiste dikte heeft. Dit duurt zeker zo'n 15 minuten. Roer af en toe door en check tussendoor even of er nog voldoende water in het onderste pannetje zit.
  • Ben je tevreden over de dikte van de lemon curd? Schep hem dan over in een kom en laat rustig afkoelen. Geen zorgen als je lemon curd nog niet super stevig is trouwens: tijdens het koelen dikt'ie ook nog wat in.
  • Klop de slagroom stijf en klop de mascarpone er op het einde ook doorheen. Voeg eventueel wat zoetstof naar smaak toe.
  • Verkruimel de pistachenoten. Ik doe ze meestal in een zakje en sla daar een paar keer flink op met een deegroller, maar je kunt ook een vijzel, keukenmachine of mixer gebruiken.
  • Leg de suikerarme meringues op een mooi bord en verdeel de room over de meringues. Schep er wat suikerarme lemon curd op en maak af met frambozen en pistachekruimel.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 130 gram Sukrin Icing, 65 gram voor de meringues en 65 gram voor de lemon curd
  • 100 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 45 gram roomboter
  • 1 citroen
  • 200 gram frambozen
  • Handje pistachenoten

Bereidingswijze

SUIKERARME MERINGUE

Omdat je dat tijdens je (kerst)diner waarschijnlijk niet hebt, kun je de meringues mooi van tevoren maken. Het liefst op de dag zelf, maar je kunt ze in een afgesloten bak ook prima een paar dagen bewaren.

  • Verwarm de oven voor op 100 graden en splits de eieren in 2 aparte schaaltjes. Zorg ervoor dat er geen eigeel bij het eiwit komt. De eiwitten gebruik je nu voor de meringues, de eigelen zet je even apart voor de lemon curd straks.
  • Maak een kom vetvrij en klop hierin de eiwitten stijf met een snuf zout. Voeg vervolgens geleidelijk 65 gram Sukrin Icing toe en blijf kloppen totdat er stevige pieken ontstaan. Als je de kom op z’n kop kan houden zonder dat de eiwitten bewegen, zijn ze stevig genoeg.
  • Zijn je eiwitten stevig genoeg? Bekleed dan een bakplaat met bakpapier en maak hier 7 meringue rondes of ovalen op. Je kunt een spuitzak gebruiken, maar met 2 lepels lukt het ook.
  • Zet de bakplaat in de oven en laat de meringues ongeveer 2 uur ‘drogen’. Zet de oven daarna uit en laat de meringues in een dichte oven afkoelen. Ondertussen kun je de lemon curd maken.

SUIKERARME LEMON CURD

Ook de suikerarme lemon curd kun je (een paar dagen) van tevoren klaarmaken! Bij je dinertje hoef je dan alleen nog slagroom met mascarpone te kloppen en je borden mooi op te maken

Let op: deze lemon curd maak je au bain marie. Dat betekent dat je water in een pannetje aan de kook brengt, en hier een hittebestendige kom op zet. Zo kan de lemon curd rustig opwarmen, zonder te verbranden. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt, en dat er weinig tot geen stoom aan de zijkanten kan ontsnappen.

  • Was de citroen en rasp de schil. Let op: gebruik alleen het gele deel van de schil. Het witte gedeelte daaronder is vaak erg bitter.
  • Pers vervolgens de citroen. Het is handig om dit meteen boven een zeefje te doen, zodat je straks geen pitjes en velletjes in je lemoncurd krijgt.
  • Snijd de roomboter in blokjes en kluts de 2 overgebleven ei-gelen. Doe de boter en de citroenrasp in de kom en laat deze smelten terwijl je rustig roert.
  • Voeg vervolgens de citroensap toe, roer even en voeg dan ook de geklutste eigelen rustig toe. Voeg tot slot lepel voor lepel 65 gram Sukrin Icing toe en roer het geheel tot een gladde massa.
  • Niet schrikken: de zoetstof kan een beetje gaan kristalliseren. Dit is niet erg, het lost zich straks vanzelf op. Gewoon goed blijven roeren en wat geduld hebben
  • Nu is het wachten geblazen totdat de lemon curd de juiste dikte heeft. Dit duurt zeker zo’n 15 minuten. Roer af en toe door en check tussendoor even of er nog voldoende water in het onderste pannetje zit.
  • Ben je tevreden over de dikte van de lemon curd? Schep hem dan over in een kom en laat rustig afkoelen. Geen zorgen als je lemon curd nog niet super stevig is trouwens: tijdens het koelen dikt’ie ook nog wat in.

Je kunt de suikerarme lemon curd zeker een week in de koelkast bewaren. Laat ‘m voor het opdienen wel even op kamertemperatuur komen.

SUIKERARME MERINGUE MET ROOM, LEMON CURD EN FRAMBOZEN OPDIENEN

  • Klop de slagroom stijf en klop de mascarpone er op het einde ook doorheen. Voeg eventueel wat zoetstof naar smaak toe.
  • Verkruimel de pistachenoten. Ik doe ze meestal in een zakje en sla daar een paar keer flink op met een deegroller, maar je kunt ook een vijzel, keukenmachine of mixer gebruiken.
  • Leg de suikerarme meringues op een mooi bord, en verdeel de room over de meringues. Schep er wat suikerarme lemon curd op, en maak af met frambozen en pistachekruimel.

. . .

Meer Sukrin?

✔️ Abonneer op onze nieuwsbrief
✔️ Volg ons op Instagram
✔️ Volg ons op Facebook.
👍 Like onze posts!

  1. bakken met amandelmeel
    Aanbevolen voor jou
    Bakken met amandelmeel
  2. Tiramisu suikervrij sukrin feestdagen
    Aanbevolen voor jou
    Suikerarm eten tijdens de feestdagen
  3. glutenvrij eten
    Aanbevolen voor jou
    Lekkere glutenvrije recepten
  4. Suikerverslaving
    Aanbevolen voor jou
    Help! Ik heb een suikerverslaving

Primaire Sidebar

Laatste berichten

hoeveel-suiker-per-dag-1

Hoeveel suiker per dag?

Wat zijn e-nummers 1

Zijn e-nummers goed of slecht voor je?

Wat is acesulfaam-K 1

Wat is acesulfaam-K?

Wat is mannitol 1

Wat is mannitol en is het gezond voor je?

Wat is sorbitol?

Wat is sorbitol en waar zit het in?

  • Suikerarme recepten voor diabetici
  • Suikerarme recepten met amandelmeel
  • Suikerarme recepten met sesammeel
  • Suikerarme recepten met kokosmeel
  • Suikerarme recepten met Sukrin cakemix

Sukrin eBook

Gratis ebook met lekkere suikerarme recepten!

Geniet van heerlijke suikerarme en natuurlijke gerechten en baksels!

  • ✔ Direct te downloaden als PDF
  • ✔ Maar liefst 18 verrassende en simpele recepten
  • ✔ Inclusief ontbijt, lunch, zoete lekkernijen en smoothie recepten
  • ✔ Handige tips, weetjes en ruimte voor eigen creaties

Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor de nieuwsbrief! We zenden je dan een email toe met daarin de download link van het e-book.


Nieuwsbrief

Over Sukrin

Sukrin levert jou een grote variatie aan 100% natuurlijke, calorievrije suikeralternatieven. Of wat dacht je van onze van nature glutenvrije en vetarme meelproducten en koolhydraatarmere, suikervrije bakmixen? Met Sukrin creëer je eenvoudig de lekkerste lekkernijen voor jouw gezonde levensstijl!

Snelle links
  • Polyolen
  • Erythritol
  • suikervervanger
  • glycemische index
Service en informatie
  • Veelgestelde vragen
  • Contact
  • Cadeau's
  • Achteraf betalen
  • Verzending
  • Annuleren en retourneren
  • Disclaimer
  • Ambassadeur programma
  • Wederverkoper worden
  • Aangepaste levertijden
Volg je ons al?

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen.

Veilig betalen

Sukrin Algemene voorwaarden | Privacyverklaring