Probeer dit heerlijke romige mango ijs! Het is echt super simpel te maken, maar je zult hoge ogen gooien met dit mango ijs. Het bevat zo’n 75% minder koolhydraten dan ‘gewoon’ mango-ijs. Zorg alleen wel dat je een hele rijpe mango hebt die goed zoet is. Als je deze niet kunt vinden, gebruik dan wat extra Sukring Icing. Een bevroren substantie smaakt namelijk minder zoet, het is daarom belangrijk van tevoren goed te proeven en eventueel je ijsmengsel nog zoeter te maken!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch, glutenvrij (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat melk en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin:1, Sukrin Icing (optioneel)
Porties: 25
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 114 kcal
- Eiwit: 1,9 gram
- Koolhydraten: 3,7 gram
- waarvan suiker: 3,6 gram
- Vet: 10,1 gram
Tip! Je kunt dit ijs in principe met iedere fruitmoes maken. Dus maak ook eens vers aardbeienijs of sinaasappelijs! Wat is jouw favoriet?

Suikervrij en koolhydraatarm mango ijs
Probeer dit heerlijke suikervrije en koolhydraatarme mango-ijs! Je gelooft bijna niet dat dit suikervrij is. Het is echt super simpel te maken, maar je zult hoge ogen gooien met dit gezondere mango ijs.
Ingrediënten
- 2 zeer rijpe en zoete mango's
- 400 ml slagroom
- 200 ml mascarpone
- 3 eieren
- 4 tl Sukrin:1
Instructies
- Schil de mango's en verwijder zoveel mogelijk vruchtvlees van de pit.
- Doe het vruchtvlees in een blender en meng tot een moes.
- Mix de mascarpone en de slagroom tot een romig geheel, totdat je er pieken van kunt maken.
- Mix de eieren en de Sukrin:1 samen tot een schuimig beslag. Voeg toe aan je slagroom-mascarpone mengsel.
- Vouw de mango moes erin en voeg eventueel nog wat Sukrin Icing toe.
- Plaats het geheel in een ijsmachine en volg de instructies van de fabrikant.
- Geen ijsmachine? Geen paniek! Doe het ijsmengsel in een bak die je in de vriezer kunt doen. Plaats minimaal 4 uur in de vriezer en roer om het uur het ijsmengsel om, om zo ijskristallen te voorkomen.
- Serveer met nog wat extra blokjes verse mango!