Als jij een chocolade liefhebber ben dan is deze raw chocoladetaart echt iets wat jij moet proeven! Gemakkelijk en snel gemaakt. Heerlijk in combinatie met rood fruit en past in een vegan dieet. Geniet ervan op een rustige zondagmiddag.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch, veganistisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold Siroop, Sukrin Pure Chocolade
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 191 kcal
- Eiwit: 4 gram
- Koolhydraten: 9,4 gram
- waarvan suiker: 4,8 gram
- Vet: 13,3 gram
TIP! Lekker met frambozen, bessen of aardbeien!!

Raw Chocoladetaart
Als jij een chocolade liefhebber bent dan is deze raw chocoladetaart echt iets wat jij moet proeven! Gemakkelijk en snel gemaakt. Heerlijk in combinatie met rood fruit en past in een glutenvrij dieet. Geniet ervan op een rustige zondagmiddag.
Ingrediënten
Bodem:
- 130 gram kokosmassa
- 50 gram havermout
- 50 gram cacaopoeder
- 2 tl vanillepoeder of vanillesuiker
- 12-15 grote dadels
- 1 snufje zeezout
Chocolade genache
- 30 gram cacaopoeder
- 140 gram kokosmelk
- 110 gram kokosolie
- 1 tl vanillepoeder
- 45 gram Sukrin Gold Siroop
- 250 gram Sukrin pure chocolade
Instructies
- Begin met de bodem. Gooi alles behalve de dadels in een blender en maal alles tot een fijne textuur.
- Voeg de dadels toe en blijf het mixen totdat het een dikke kleverige consistentie is.
- Pak een cakevorm van ca. 20 cm en zet er bakpapier in.
- Voeg het beslag aan de onderkant en zijkant van de cakevorm en laat het afkoelen in de vriezer.
- In de tussentijd zet je kokosmelk en kokosolie in de pan totdat het begint te koken.
- Snij de pure chocola in kleine stukjes en zet het in een kom.
- Giet de kokosmelk hierover heen en laat het voor 2 minuten staan.
- Roer dit mengsel totdat alle chocola gesmolten is.
- Voeg cacaopoeder, Sukrin Gold Siroop en vanillepoeder in het chocolade mengsel en mix alles goed samen.
- Giet de mix in de cakevorm waar de bodem al in zit.
- Zet het in de vriezer totdat de chocoladeganache hard is geworden.
- Enjoy!