Het ziet er misschien uit als een cake, toch noemen we het brood! Het verschil met brood is wel groot! Dit paleo kokosbrood bevat namelijk veel minder koolhydraten dan normaal brood! Binnen 50 minuten zet je dit kokosbrood al op tafel. Het kokosmeel zorgt niet alleen voor een heerlijke smaak, maar geeft je ook lang een vol en verzadigd gevoel! Ideaal dus om een plakje van dit kokosbrood mee te nemen naar je werk voor als je nog even moet doorbuffelen!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch, ketodieet, paleodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei en gluten. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin kokosmeel, Sukrin Gold
Porties: 14
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 128 kcal
- Eiwit: 3,9 gram
- Koolhydraten: 1,2 gram
- waarvan suiker: 1,2 gram
- Vet: 11,3 gram
Tip! waarschijnlijk vind je dit bananenbrood ook heerlijk!

Paleo kokosbrood met sukrin kokosmeel
Het ziet er misschien uit als een cake, toch noemen we het brood! Binnen 50 minuten zet je dit kokosbrood al op tafel. Het kokosmeel geeft niet alleen een heerlijke smaak, maar ook lang een vol en verzadigd gevoel.
Ingrediënten
- 90 gram Sukrin kokosmeel
- 120 gram gesmolten kokosvet of boter
- 6 eieren
- 2 tl Sukrin Gold
- 1 tl bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Doe de gesmolten kokosvet of boter samen met de eieren in een kom en mix goed met elkaar
- Voeg langzaam het kokosmeel en vervolgens de Sukrin Gold en bakpoeder toe. Mix tot een glad beslag.
- Vet een cakeblik goed in of gebruik bakpapier.
- Giet het beslag in het cakeblik. (22.5 x 12.5 x 7.5)
- Plaats in de oven voor ongeveer 40 minuten. Controleer na 35 minuten of de cake al gaar is door er met een lange satéprikker in te prikken. Komt de prikker zonder beslag terug uit de cake, dan is deze gaar!