Aan welke stad denk je als je denkt aan de bossche bol? Juist, Den Bosch! Wat zijn ze lekker. Maar o zo niet verantwoord. Één bossche bol bevat namelijk maar liefst 20 gram koolhydraten, waarvan 13,1 gram suikers. Angela van ClubSlank dook de keuken in en maakte een koolhydraatarme bossche bol variant. Ontdek het recept en de bereidingswijze in deze blog!
Koolhydraatarme bossche bol
Angela van ClubSlank tovert heerlijke bekende recepten in een koolhydraatarm jasje. Dat past beter bij een gezonde leefstijl. Zo is ze de keuken in gedoken en heeft ze een koolhydraatarme variant gemaakt van de bossche bol. Deze variant bevat, in tegenstelling tot de reguliere bossche bol, slechts 3,9 gram koolhydraten per stuk. Dat zijn maar liefst 80% minder koolhydraten per stuk. Dit wilde wij uiteraard met jou delen zodat ook jij kunt blijven genieten van een heerlijke bossche bol terwijl je een gezonde leefstijl naleeft. Angela gebruikte voor dit recept haar favoriete suikervervanger Sukrin+ om de zoete smaak toe te voegen, zonder enige extra calorieën toe te voegen. Wist je dat onze Sukrin+ een dubbele zoetkracht heeft ten opzichte van normaal tafelsuiker? Wij wensen je alvast veel bakplezier en smakelijk eten!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: dieet laag in koolhydraten, ketodieet, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, soja, melk (room). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin+, Sukrin Choc – Puur
Porties: 6
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 389 kcal
- Eiwit: 5,1 gram
- Koolhydraten: 14,6 gram
- Waarvan polyolen: 11,5 gram
- Waarvan suiker: 2,8 gram
- Netto koolhydraten: 3,1 gram
- Vet: 38,5 gram
Ben je op zoek naar andere recepten die je met onze Sukrin+ suikervervanger kunt maken? Bekijk hier andere Sukrin+ recepten voor meer inspiratie!

Koolhydraatarme bossche bol
Benodigdheden
- Bakpapier
- 1 Grote kom
- 2 Kleine kommetjes
- Handmixer
- Bakplaat
- Spuitzak
- Pannetje
Ingrediënten
Voor de ‘soesen’:
- 4 eiwitten eiwitten (van M/L eieren) op kamertemperatuur
- 1 el Sukrin+
- 1 tl vanille extract
- 1,5 tl bakpoeder
- snufje zout
Vulling
- 500 ml ongeklopte slagroom
- 1 tl vanille extract
- 2,5 el Sukrin+
Topping
- 85 g Sukrin Choc - Puur
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Klop de eiwitten stijf (met een handmixer) . Zorg er eerst voor dat de kom en gardes die je gaat gebruiken vetvrij zijn. Maak het eventueel vetvrij door een paar druppels citroensap met een stukje keukenrol de kom te ontvetten. Doe de eiwitten in een kom, en voeg een snufje zout toe en begin met kloppen. Zodra het mengsel schuimig begint te worden voeg je Sukrin+ en theelepel vanille extract en bakpoeder toe. Klop de eiwitten totdat ze niet meer doorzichtig zijn en stijve pieken geeft.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier, en maak vervolgens 6 gelijke bollen van het stijfgeklopte eiwit.
- Bak de bollen voor 25 á 30 minuten in de oven. Het kan zijn dat de bollen inzakken, maar zodra je ze gaat vullen met slagroom komt het helemaal goed! (dan worden ze weer bol)
- Haal de bollen uit de oven, en laat ze volledig afkoelen.
- Klopt ondertussen de slagroom met Sukrin+ en vanille extract stevig met een handmixer. Schep de slagroom in een spuitzak.
- Maak nu in elke bol aan de onderkant een klein gaatje. Spuit de slagroom nu in de bollen totdat de bollen goed gevuld zijn.
- Smelt de chocolade (dit kan in de magnetron of au bain-marie).
- Dip de bollen in de gesmolten chocolade.
- Leg de bossche bollen nu op een bordje (met eventueel een bakpapiertje eronder), en zet ze een uurtje in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden. Het lekkerste zijn ze wanneer je ze een paar uur in de koelkast zet, en ze daarna serveert. De bossche bollen zijn 3 dagen houdbaar in de koelkast.