Het is weer herfst en dat wil zeggen dat het weer tijd is voor pompoen! Wist je dat pompoen perfect past in zoete recepten, zonder dat je extra suiker aan je recept toevoegt? Een pompoen bevat weinig calorieën en veel vezels. Vezels zijn onmisbaar bij een goede darmwerking. Onze ambassadeur Linda van Snoepgezond houdt net zo erg als pompoen als wij! Ze heeft al een aantal heerlijke recepten met pompoen gemaakt. Dit suikerarme recept van Linda voor gezonde pompoen scones willen we dan ook graag met je delen. Het recept van deze gezonde pompoen scones is goed voor 7 scones en gemaakt met onze suikervervanger Sukrin! 1 gezonde pompoen scone bevat slechts 2,2 gram suikers. Benieuwd naar de andere heerlijke recepten van Linda? Bekijk hier het recept voor gezonde chocolate chip cookies die je slechts binnen 20 minuten op tafel hebt staan of de dalgona cake, geïnspireerd op de Dalgona koffie trend, welke slechts 1,2 gram suikers per portie bevat!
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin
Porties: 7
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 212 kcal
- Eiwit: 4,8 gram
- Koolhydraten: 22,5 gram
- waarvan suiker: 2,2 gram
- Vet: 11,2 gram
Wil je lekkere en verantwoorde jam maken voor op de scones? Bekijk dan eens dit recept voor zelfgemaakte aardbeienjam. Ben je op zoek naar een glutenvrij recept voor scones? Bekijk het recept voor glutenvrije en eiwitrijke scones hier. Het recept is goed voor zo’n 14 porties en erg leuk om te maken voor bijvoorbeeld een high tea!

Gezonde pompoen scones
Ingrediënten
Ingrediënten voor de scones
- 250 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 30 gram zachte roomboter
- 40 gram Sukrin
- 100 ml melk
- 100 gram pompoenpuree
- 2 tl pumpkinspice kruiden
Ingrediënten voor de clotted cream
- 100 ml slagroom
- 50 gram crème fraîche
Instructies
- Verwarm de oven voor op 240 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
- Kneed alle ingrediënten voor het deeg rustig door elkaar. Gemengd is in dit geval ook gemengd. Strooi een beetje bloem op je aanrecht en leg het deeg erop. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 2,5 cm dik. Draai en deeg regelmatig, zodat het niet teveel kan krimpen. Laat het deeg op het aanrecht ongeveer 10 minuten rusten
- Steek met een ronde uitsteker plakjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Als je het deeg op nieuw uitrolt, moet je het eerst weer even 10 minuten laten rusten, voordat je er nieuwe cirkels uit kunt steken. Een tip: leg je de uitgestoken cirkels tegen elkaar aan op de bakplaat. Op die manier komen de scones in de oven mooi recht omhoog
- Bestrijk de bovenkant van de scones met losgeklopt ei of een beetje melk
- Verlaag de oven temperatuur naar 220°C en schuif de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de oven.
- Voor een zelfgemaakte ‘clotted cream’ klop je de slagroom lobbig en roer je daar de crème fraîche door heen