Dé koffietrend van 2020 is je vast niet ontgaan. Misschien weet je al waar we het over hebben, misschien ook niet. Maar we hebben het natuurlijk over Dalgona koffie. Met slechts 4 ingrediënten is deze koude creamy koffie in een handomdraai gemaakt, mits je een elektrische mixer of garde hebt! We plaatsten eerder al het recept en de bereidingswijze ervan hoe je deze heerlijke koffie suikervrij kunt maken. Nu delen we een recept met je die geïnspireerd is op deze Dalgona trend, maar dan in cake variant. Onze ambassadeur Linda van snoepgezond zette namelijk haar bakkersmuts op en na wat experimenteren, ontstond een heerlijke smeuïge cake op basis van de dalgona fluf. Deze Dalgona cake is gemaakt met onze suikervervangers Sukrin en Sukrin Gold, waardoor deze Dalgona cake suikerarm en verantwoord is. Het heeft namelijk de structuur en de smaak van echte suiker, maar niet de calorieën. Ideaal toch?
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten en soja. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold, Sukrin
Porties: 15
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 126 kcal
- Vet: 6,5 gram
- Eiwitten: 2,8 gram
- Koolhydraten: 21 gram
- – Waarvan suiker: 2,4 gram
- – Waarvan polyolen: 7,8 gram
- Netto koolhydraten: 13,2 gram
- Vezels: 1,5 gram
Blijf je liever bij de originele Dalgona koffie? Maak dan eens deze suikervrije Dalgona koffie variant van onze ambassadeur Remke (fitfoodstyle).

Dalgona cake
Ingrediënten
- 225 gram (spelt)bloem
- 75 gram kokosolie
- 75 gram Sukrin Gold
- 225 ml plantaardige melk
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1,5 theelepel vanille essence of hazelnootsiroop of amandel essence
- 2 medjoul dadels
- chocolade stukjes naar wens
- 3 eetlepels oploskoffie
- 3 eetlepels Sukrin
- 3 eetlepels heet water
Instructies
- Maak de dalgona fluf van de oploskoffie, 3 el Sukrin en heet water.
- Mix het gedurende 10 minuten voor een licht en fluffy geheel.
- Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
- Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
- Smelt de kokosolie en voeg samen met de siroop/essence toe aan de dalgona fluf en mix totdat het opgenomen is.
- Voeg de droge ingrediënten toe en de helft van de melk. Mix tot een geheel en voeg langzamerhand de rest van de melk toe. Na kort mixen heb je een glad beslag.
- Spatel er de chocolade stukjes en de dadels in stukjes doorheen.
- Stort het geheel in je cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 50-55 minuten (afhankelijk van je oven).
- Controleer met een prikker of de cake gaar is.