Zacht en zoet tegelijkertijd. Je zou bijna denken dat deze cake uit een banketbakkerij komt. Deze cake bevat geen bloem en geen toegevoegde suikers en is daardoor suikerarm. Karamel en chocolade zijn altijd een heerlijke combo, dus waarom niet met een cake? Heerlijk met vers fruit en een beetje poedersuiker.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, ketodieet, suikerarm, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat melk, ei en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin of Sukrin+
Porties: 14
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 231 kcal
- Eiwit: 5,4 gram
- Koolhydraten: 3,8 gram
- waarvan suiker: 3 gram
- Vet: 20,6 gram
TIP! Heerlijk met vers fruit en een beetje poedersuiker!

Cake met karamel en chocolade topping
Zacht en zoet tegelijkertijd. Je zou bijna denken dat deze cake uit een banketbakkerij komt. Deze cake bevat geen suiker of bloem. Karamel en chocolade zijn altijd een heerlijke combo, dus waarom niet met een cake? Heerlijk met vers fruit en een beetje poedersuiker.
Ingrediënten
- 250 gram amandelen
- 2 el fiberhusk
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 2 eieren
- 40 gram Tagatesse
- 80 gram Sukrin of 40 gram Sukrin+
- 80 gram Tagatesse
- 50 gram Sukrin of 25 gram Sukrin+
- 1 1/2 dl slagroom
- 100 gram suikervrije pure chocolade
- 60 gram boter
Instructies
- Voor de cake:Voorverwarm de oven op 160°C.
- Gebruik een ovenschaal van ca. 20 diameter en zet er bakpapier in.
- Vet het bakpapier en de zijkanten in met boter.
- Maal de amandelen totdat het tussen grof en fijn textuur is. Niet te fijn!
- Meng de fijngemalen amandelen met fiberhusk, bakpoeder en zout samen.
- Klop de eieren samen met de Tagatesse en Sukrin voor 5 minuten totdat het een luchtige mousse is.
- Meng de droge ingrediënten samen met de mousse en giet vervolgens in de ovenschaal.
- Bak de cake in het midden van de oven voor ongeveer 15 à 20 minuten en laat het hierna afkoelen.
- Voor de karamel:Meng alle ingrediënten samen in een pan op een laag vuurtje voor ongeveer 15 à 20 minuten.
- Kook het totdat het een dikke bruine saus is en laat het vervolgens afkoelen.
- Als de cake en karamel afgekoeld zijn, giet de karamel over de cake en plaats het in de koelkast.
- Voor de chocolade:Laat de chocola en boter au bain-marie stijl boven een pan met kokend water smelten.
- Blijf het roeren totdat het een gladde textuur heeft en laat het afkoelen.
- Wanneer het afgekoeld is, giet het over de cake en leg het weer terug in de koelkast.
- Haal na 2 uurtjes de cake uit de koelkast en de ovenschaal. Snij de cake in kleine stukjes met een mes en serveer het op kamertemperatuur.
- ENJOY!