Ken jij shortbread? Dat zijn een soort zanddeeg koekjes. Vooral erg populair in Engeland, maar natuurlijk ook heerlijk van eigen bodem! Verschil met deze Sukrin variant is dat deze shortbreads maar liefst een fractie van de koolhydraten bevatten, namelijk 90% minder koolhydraten dan de Engelse variant. En daarmee ook gelijk 70% minder suiker, maar wel ruim 4 keer zoveel proteïne! Heerlijke eiwitrijke en suikerarme snack voor na het sporten of om mee te nemen naar je werk of school.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: eiwitrijk, vegetarisch, suikerarm, proteïnedieet, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten, melk en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin Gold
Porties: 10
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 154 kcal
- Eiwit: 8,6 gram
- Koolhydraten: 2,1 gram
- waarvan suiker: 1,5 gram
- Vet: 11,9 gram
Tip! Vervang de amandelen eens met pistache nootjes en het amandelmeel met sesammeel, je zult hele andere shortcakes krijgen!

Engelse Amandel shortbread
Ken jij shortbread? Dat zijn een soort zanddeeg koekjes. Vooral erg populair in Engeland, maar natuurlijk ook heerlijk van eigen bodem! Verschil met deze Sukrin variant is dat deze shortbreads maar liefst een fractie van de koolhydraten bevatten.
Ingrediënten
- 150 gram Sukrin Amandelmeel
- 100 gram boter
- 40 gram Sukrin Gold
- 40 gram amandelen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron.
- Meng de boter met de Sukrin Gold en het amandelmeel tot een stevig deeg.
- Hak de amandelen in grove stukken en voeg deze toe aan je deeg.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol van het deeg een soort grote worst en snijd hier de shortbread uit. Als het goed is kun je zo'n 10 stuks uit dit beslag halen van zo'n 1.5 cm dik.
- Leg de plakken op de bakplaat met voldoende ruimte er tussen.
- Bak ongeveer 10 minuten.
- Laat goed afkoelen op een rek, zo worden ze extra knapperig.
- In een luchtdichte doos kun je ze een paar dagen goed houden.