Chocolade koeken, wie is er niet gek op? Echter zitten in veel chocolade koeken bepaalde ingrediënten verwerkt waardoor een vegan er niet van kan genieten. Hier heeft onze ambassadeur Mina (@lifewithmina_com) verandering in gebracht. Hoe? Ze heeft een heerlijk recept gedeeld om vegan chocolade koeken mee te maken. Yummy! In het beslag van de koeken zit namelijk geen melkchocolade, maar gesmolten vegan chocolade verwerkt wat ervoor zorgt dat deze koeken ontzettend smeuïg worden. Hierdoor is de kern dus licht ‘vloeibaar’ en zacht en de buitenkant is heerlijk crispy. Voor Mina hoort een echt koekje zo te zijn. Volgens haar gaat de combinatie chocolade en zout ontzettend goed samen. Als tip geeft ze aan iedereen mee dat je zout niet moet vergeten toe te voegen bij een recept met chocolade. Ook aan deze koeken heeft ze een extra vleugje zout toegevoegd, voor de smaak maar ook voor het oog. Hiervoor gebruikte ze de salt flakes van Maldon.
Voor dit recept maakte ze gebruik van onze suikervervanger Sukrin, waardoor de vegan chocolade koeken minder suiker bevatten, wat goed is voor de lijn en je gezondheid! De koeken bevatten ook nog eens een bron van eiwitten.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegan, glutenvrij, eiwitrijk (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin:1
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 219 kcal
- Vet: 17,1 gram
- Eiwitten: 7,1 gram
- Koolhydraten: 9,6 gram
- – Waarvan suiker: 5,1 gram
- – Waarvan polyolen: 2,5 gram
- Netto koolhydraten: 7,1 gram
- Vezels: 3,3 gram
Gek op koeken? Probeer dan ook eens de recepten om glutenvrije & suikervrije kokoskoeken te maken of gevulde koeken met amandel & sesam! Wil je toch liever iets anders maken met onze producten? Bekijk voor inspiratie eens onze recepten!
Vegan chocolade koeken
Ingrediënten
- 250 gram amandelmeel
- 2 grote eetlepels Sukrin:1
- 3 eetlepels plantaardige melk (soja, amandel, haver etc.)
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 eetlepels kwalitatief goede cacaopoeder
- 100 gram gesmolten vegan chocolade (So Free 97%)
- grote snuf zout
- Optioneel: 20 gram chocolade voor garnering
- Optioneel: (mini) chocolade druppels om in de koeken te plaatsen voor het bakken
Instructies
- Houd de chocolade druppels apart. Die gaan niet in het koekjes beslag. Smelt de chocolade Au bain-Marie of in de magnetron voor 1 minuut. Voeg alle ingrediënten samen in een mengkom. Doe hier dan ook de gesmolten chocolade bij. Meng dit met een pannenlikker of houten lepel samen tot een koekbeslag. Beleg een bakplaat met bakpapier en lepel met een eetlepel uit het beslag.
- Je kunt met je handen er koeken van draaien. Druk ze wat aan op de bakplaat en vorm ze wat naar je smaak. Ze zetten in de oven namelijk niet uit. Maak ze zo groot als je zelf wilt. Pak dan de chocolade druppels erbij. Mina maakte gebruik van mini chocolade druppels die ze kocht bij de Lidl. Druk een aantal druppeltjes in elke koek.
- Bak de koeken op 175 graden voor 25 minuten. Haal ze dan uit de oven. Je wilt dat de koeken nog licht zacht zijn. Als ze afkoelen wordt de buitenkant krokant en de binnenkant blijft heerlijk zacht.