Wil jij ook genieten van een heerlijke Thaise pindasaus zonder te veel moeite te doen? Lees snel verder hoe je deze pindasaus snel kunt maken. Uiteraard heerlijk bij sateetjes, nasi, bami en heel veel andere lekkere gerechten. Deze satésaus staat zo op tafel!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: ketodieet, vegetarisch, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, gluten en pinda. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold, Sukrin:1
Porties: 7 porties van ±30 gram
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 87 kcal
- Eiwit: 3,6 gram
- Koolhydraten: 1,4 gram
- waarvan suiker: 0,8 gram
- Vet: 7,3 gram
TIP! Flavour it up door gehakte pinda’s & noten, verse lente-uitjes en/of bieslook toe te voegen.

Thaise pindasaus
Wil jij ook genieten van een heerlijke Thaise pindasaus zonder teveel moeite te doen? Lees snel verder hoe je deze pindasaus snel kunt maken. Het grote voordeel van deze satésaus is dat het een stuk minder vet is, het geen suiker bevat en zo op tafel staat!
Ingrediënten
- 1/4 kopje zachte pindakaas
- 1/3 kopje volle kokosmelk uit een blik
- 1 à 2 tl chili knoflook saus
- 1 tl Sukrin Gold
- 2 medium eieren
- 1 tl Tamari glutenvrije sojasaus
- 1 tl kokosolie, sesamolie of olijfolie
- 1/2 tl Thaise Red Curry Paste
- 1/4 tl Sukrin:1
Instructies
- Warm de pindakaas op in de magnetron en meng het samen met de chili knoflook saus, Sukrin:1, en Tamari glutenvrije sojasaus.
- Breng de Thaise Red Curry Paste in een kleine pan aan de kook op een gemiddelde warmte. Kook dit totdat het heel erg geurt.
- De pindakaasmengsel met de Thaise Red Curry Paste breng je nu samen en meng het goed door.
- Giet langzaam kokosmelk in het mengsel terwijl je nog aan het roeren bent.
- Proef en pas de smaak aan als je het nog niet helemaal het einde vind. Voeg eventueel meer Sukrin:1, limoen en/of citroensap toe om je smaakpapillen te raken. Zout en/of vissaus helpt ook!
- Serveer wanneer het nog een beetje warm is of op kamertemperatuur.
- ENJOY the Thai flavour!