We hebben weer een heerlijk en verrassend recept van Monique van der Vloed voor je. Dit tricolore sweet paprika taartje is weer eens heel wat anders en zeker de moeite waard om te proberen. Dus hup! De keuken in en bakken maar! Zeker weten dat je er geen spijt van gaat krijgen.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch, veganistisch, glutenvrij (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (walnoot). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Fiberfin
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 235 kcal
- Eiwit: 5,4 gram
- Koolhydraten: 13,8 gram
- waarvan suiker: 5,2 gram
- Vet: 16,8 gram
TIP! In plaats van de voloren boekweitmeel kun je ook kiezen voor Sukrin Sesammeel
Recept & Fotografie: Monique van der Vloed
www.moniquevandervloed.nl

Sweet paprika taartje
Dit tricolore sweet paprika taartje is weer eens heel wat anders en zeker de moeite waard om te proberen. Dus hup! De keuken in en bakken maar!
Ingrediënten
- 1 Rode paprika
- 1 Gele paprika
- 1 Groene paprika
- 200 gram Walnoten
- 2 Bananen
- 1 el Sukrin Fiberfin
- 100 gram Boekweitmeel
- 100 gram Zonnebloempitten
- 1 el Bakingsoda
- 1 tl Appelcider azijn
- Kokosolie om bakvorm mee in te vetten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet een kleinehoge ronde springvorm (18 cm) in met kokosolie, bekleed met bakpapier.
- Snij de paprika’s in helften, verwijder de zaadlijsten. Snij drie helften in kleine stukjes.
- Pureer de rest van de ingrediënten, behalve de bakingsoda, in de keukenmachine tot een glad beslag.
- Voeg de bakingsoda toe, schenk hier wat azijn op, zodat de bakingsoda activeert.
- Pureer kort door.
- Roer de stukjes paprika door het beslag, en stort in de vorm.
- Tik de vorm wat aan, zodat het beslag goed verdeeld is en de eventuele bubbeltjes uit het beslag gaan.
- Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-55 minuten, blijf tussentijds goed controleren.
- Laat afkoelen en smullen maar!