Als je net zo dol bent op granola als wij, dan spring je vast een gat in de lucht met dit recept! De meeste granola heeft als basis granen met heel veel suiker, dat is natuurlijk niet erg gezond! Met de Sukrin Gold Siroop maak je een crunchy en zoete granola zonder dat je hiervoor suikers hoeft toe te voegen! Lekkerder én gezonder dus dan degene die je in de winkels koopt! Sukrin Gold Siroop kan je gebruiken als alternatief voor stroop en/of honing. Het wordt gemaakt van prebiotische vezels die niet alleen heel lekker smaken, maar ook positief van invloed zijn op de spijsvertering. De Fiber Sirup in dit recept zorgt ervoor dat de granola crunchy wordt. Je kunt dit dus niet vervangen met een suikervervanger die niet vloeibaar is. Sukrin Gold Siroop is het ideale product om mee te bakken, maar smaakt ook heerlijk over pannenkoeken, ijs yoghurt en in je koffie of thee!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch, ketodieet, suikerarm, glutenvrij (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold Siroop
Porties: 4
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 209 kcal
- Eiwit: 6,2 gram
- Koolhydraten: 5,2 gram
- waarvan suiker: 1,1 gram
- Vet: 15,7 gram
Tip! Voeg ook eens gojibessen of gedroogde blauwe bessen of bramen toe!
Suikervrije Crunchy Granola
Ingrediënten
- 2 kopjes noten - wij hebben amandelen, pecannoten en hazelnoten gebruikt
- 1/4 kopje lijnzaad
- 1/2 kopje zonnebloempitten
- 5 el Sukrin FiberSirup
- 2 tl kaneel
- 1 tl vanille extract
Instructies
- Hak de noten grof in stukken en mix alle ingrediënten in een kom.
- Verdeel alles over een bakplaat met bakpapier, zorg dat het goed verdeeld is.
- Bak ongeveer 10 minuten op 190°C. Houd de granola goed in de gaten, het verbrandt namelijk snel!
- De granola wordt crispy wanneer je deze afkoelt. Zorg daarom dat het goed kan koelen op bijvoorbeeld een bakplaat en doe de granola pas in een luchtdichte pot als het helemaal afgekoeld is! Je kunt de granola enkele weken bewaren als je deze luchtdicht opbergt.