De beste dingen in het leven zijn simpel – zoals deze suikerarme karamelsaus met slechts 2 ingrediënten. Romig, vegan en heerlijk! Het kan gebruikt worden als topping op ijs, cake, pannenkoeken of wafels. Klassieke karamelsaus is gemaakt met heel veel boter en suiker. Dat moet anders kunnen dacht Sugar Free Londoner! En zo was het idee voor dit recept geboren.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, ketodieet, vegetarisch, veganistisch, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: geen. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold Siroop
Porties: 20 porties
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 44 kcal
- Eiwit: 0,4 gram
- Koolhydraten: 0,9 gram
- waarvan suiker: 0,3 gram
- Vet: 3,7 gram
Tip! Ben je een echte karamelfan? Bekijk dan ons recept voor brownies met zeezout & karamel.

Suikervrije karamelsaus met 2 ingrediënten
De beste dingen in het leven zijn simpel - zoals deze suikervrije karamelsaus met slechts 2 ingrediënten. Koolhydraatarm, vegan en heerlijk!
Ingrediënten
- 400 ml kokosmelk
- 90 ml Sukrin FiberSirup Gold
Instructies
- Schenk de kokosmelk en Sukrin FiberSirup Gold in een pan en laat het geheel koken.
- Verlaag het vuur en laat koken tot de hoeveelheid is gehalveerd. Roer regelmatig. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten.
- Giet je siroop in een potje en laat het afkoelen.