Suikerarme crème brùlée
We kennen dit heerlijke toetje allemaal wel en we weten allemaal wel dat dit toetje bestaat uit heel veel suiker. Dit past uiteraard niet binnen een gezonde leefstijl, vandaar dat wij een suikerarme crème brûlée variant met je delen. Dit recept bestaat uit de gebruikelijke 5 ingrediënten wat je nodig hebt, maar de tafelsuiker vervang je in dit recept met onze Sukrin suikervervanger en Sukrin Gold. Wist je dat de letterlijke vertaling van crème brùlée ‘gebrande room’ is? Maak jij binnenkort deze suikerarme variant? Tag ons dan op Instagram!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, melk en gluten. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold, Sukrin
Porties: 6
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 298 kcal
- Eiwit: 4,1 gram
- Koolhydraten: 2,5 gram
- waarvan suiker: 2,3 gram
- Vet: 29,5 gram
TIP! Voeg ook eens wat fruit toe aan je crème brùlée! Voeg dit dan in kleine stukjes toe voor het de oven in gaat. Heb je nog genoeg Sukrin Gold over? Bekijk hier dan onze Sukrin Gold recepten!
Suikerarme crème brùlée
Ingrediënten
- 65 gram Sukrin
- 100 gram eigeel
- 1 vanille stokje (eventueel te vervangen met vanille extract)
- 425 gram slagroom
- 75 gram Sukrin Gold
Instructies
- Snijd het vanillestokje door midden en haal de zaadjes eruit. Meng deze met een beetje Sukrin, zodat ze niet aan elkaar blijven plakken.
- Mix het eigeel met de reguliere Sukrin.
- Verwarm een pan op laag vuur en doe hier de slagroom, de zaadjes van de vanille en de lege vanilleboon in. Verwarm tot zo'n 90°C en laat wat indikken. Verwijder van het vuur.
- Meng zo'n 1/3 van dit mengsel met het eigeel mengsel.
- Giet nu het eigeel mengsel bij je slagroom en verwarm tot ongeveer 80°C. Mix goed.
- Laat het geheel afkoelen tot plus minus 35°C. Verwijder het velletje wat bovenop ligt en verdeel over 4 kleine schaaltjes.
- Bak de crème brùlée in zo'n 25 minuten op 110°C en laat zo'n 2 uur afkoelen in de koelkast.
- Verdeel de Sukrin Gold over de bakjes en karameliseer met een gasbrander, laat een beetje afkoelen voordat je ze serveert!