Een perfecte quiche voor dit heerlijke weer! Snel tijd om deze eens uit te proberen vind je niet? Het onderstaande recept is aangepast daar de wensen van Sukrin gebruikers. Het is een glutenvrije, eiwitrijke en suikerarme quiche! Wat willen we nog meer! Wij laten ons natuurlijk ook inspireren door andere suikerarme liefhebbers en zoeken heel het internet voor jullie af om heerlijke recepten voor jullie te vinden!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, ketodieet, eiwitrijk, vegetarisch, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat melk, ei, mosterd, soja en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel
Porties: 8
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 237 kcal
- Eiwit: 22,9 gram
- Koolhydraten: 5,9 gram
- waarvan suiker: 4,7 gram
- Vet: 12 gram
Tip: Mocht je meer groente in je quiche willen, kun je altijd prei of spinazie gebruiken! Dit is een heerlijke toevoeging.
Heerlijke Quiche met Artisjokken en Boerenkool
Ingrediënten
- 250 gram Sukrin Amandelmeel
- 200 gram (soja) yoghurt, je kunt ook kiezen voor magere kwark
- 1/2 tl zout
- 2 el olijfolie
- 4 artisjokken
- 200 gram boerenkool
- 4 eieren
- 100 gram geitenkaas
- 1 el olijfolie
- 1 el mosterd
- peper en zout
Instructies
- Zet allereerst de oven aan, zodat deze kan voorverwarmen op 180°C en vet alvast de bakvorm in met wat olijfolie.
- Meng de eerste ingrediënten voor de bodem goed door elkaar en kneed dit tot een soepel deeg.
- Strooi een beetje meel over het aanrecht zodat je het meel goed kunt uitrollen. Rol ruim uit, totdat het in de bakvorm past.
- Gebruik een wok voor de boerenkool. Verwarm hier de olijfolie in en roerbak de boerenkool voor ongeveer 5 minuten.
- Gebruik nu een kom om de eieren, yoghurt, mosterd, peper en zout te mengen. Meng hier ook de boerenkool doorheen.
- Voeg het mengsel toe aan de bodem die je klaar hebt staan. Snij de artisjokken in kleine stukjes en verdeel deze over de quiche evenals de geitenkaas.
- Bak hierna de quiche voor 35-40 minuten goudbruin.
hebben we van Saskia van Blijsuikervrij.