Deze heerlijke pindakoekjes bevatten veel eiwitten, weinig koolhydraten en zijn echt verrukkelijk! Aan de slag dus! Deze koekjes zijn ideaal als ontbijt, als gezond tussendoortje, of voor na een work-out.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: ketodieet, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, gluten, melk en pinda. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold
Porties: 24
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 150 kcal
- Eiwit: 5,8 gram
- Koolhydraten: 2 gram
- waarvan suiker: 1,8 gram
- Vet: 12,9 gram
Variatietip: vervang de gehakte pinda’s eens door andere noten of zaden of voeg wat suikervrije chocolade toe.
Pindakoekjes met pindameel
Deze heerlijke pinda koekjes zijn glutenvrij, bevatten veel eiwitten, weinig koolhydraten en zijn echt verrukkelijk!
Ingrediënten
- 180 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
- 100 gram kokosvet op kamertemperatuur
- 180 gram Sukrin Gold
- 240 gram Pindameel
- 40 gram ongezouten pinda's
- 2 grote eieren
- 1 tl vanille extract
- 1 tl zuiveringszout (baking soda)
- snufje zeezout
Instructies
- Verwarm de over voor op 180 °C.
- Doe het pindameel samen met het zuiveringszout en het zeezout in een kom.
- Meng de boter met het kokosvet en de Sukrin Gold tot een glad beslag. Dit gaat het beste met een mixer.
- Voeg de eieren toe tot je een glad beslag hebt.
- Voeg nu beetje bij beetje het pindameel toe. Als dit goed is gemengd kun je de gehakte pinda's toevoegen.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop ongeveer een theelepel beslag voor 1 koekje. Laat genoeg ruimte over tussen de koekjes. Als het goed is kan je ongeveer 15 koekjes maken van dit beslag!
- Bak de koekjes in ongeveer 12-15 minuten gaar. Laat de pindakoekjes afkoelen op een rekje en je kunt ze het beste bewaren in een luchtdichte doos!