Het is bijna Pasen! Alhoewel Pasen er dit jaar anders uit zal zien dan andere jaren, wilt het niet zeggen dat je er zelf geen feestje van kunt maken. Vooral niet met de paasbrownies van onze ambassadeur Shana! Ze heeft brownies gemaakt die je Pasen dit jaar een stuk vrolijker zullen maken. Ze heeft er namelijk paaseitjes aan toegevoegd zodat ze paasproof zijn! Ondanks dat je niet samen met jouw hele familie kunt zijn met Pasen, wensen we je wel een liefdevol Pasen toe. Een klein voordeel: je hebt meer paasbrownies voor jezelf!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch dieet, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat melk, ei, gluten, soja en amandel. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin:1
Voedingswaarden per portie zonder paaseitjes (15 porties):
- Energie: 243 kcal
- Eiwit: 4,7 gram
- Koolhydraten: 12 gram
- waarvan suiker: 6,6 gram
- Vet: 19,6 gram
Ben je niet zo’n fan van chocolade maar vind je marsepein wel lekker? Maak dan eens onze marsepeinen paaseitjes! Deze paaseitjes zou je ook kunnen gebruiken als topping van de paasbrownies. Ze bevatten maar liefst 60% minder calorieën, dubbel zoveel proteïne, 95% minder koolhydraten en 66% minder vet dan normale marsepein. Je hoeft deze paaseitjes dus niet eerst te verstoppen voordat je ze mag opeten!
Paasbrownies
Ingrediënten
- 200 gram chocolade
- 120 gram boter
- 4 eieren
- 115 gram Sukrin:1
- 80 gram bloem
- 80 gram amandelmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 200 ml room
Instructies
- Doe de chocolade en de boter in een kom en smelt au bain marie.
- Klop de eieren met 100 gram sukrin:1 5 minuten op.
- Roer de chocolade onder de eieren.
- Zeef de bloem en bakpoeder bij de eieren en meng dit samen met het amandelmeel voorzichtig onder de rest.
- Vet een ovenschaal of bakvorm in met wat boter en bestuif met bloem.
- Giet het browniedeeg in de kom en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Snijd in vierkantjes.
- Mix de room en de overige 15 gram sukrin:1 stijf.
- Doe in een spuitzak en spuit op elke brownie wat room.
- Optioneel: werk af met paaseitjes.