Zijn we niet allemaal dol op de luxe Franse macarons? In veel series en films zie je dit koekje in allerlei kleuren voorbij komen. Maar met een beetje Hollandse nuchterheid geef je dit koekje een hele lekkere twist. Perfect om mee te nemen naar je werk en ideaal als goed vullende snack! Met slechts 0,7 gram suiker per macaron, kun je dit chique koekje met een gerust hart wegknabbelen.
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten, ei en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin, Sukrin Fiberfin, Sukrin Gold Siroop
Porties: 20
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 180 kcal
- Eiwit: 4,5 gram
- Koolhydraten: 19,1 gram
- waarvan suiker: 0,7 gram
- Vet: 8,8 gram
Havermout macarons
Zijn we niet allemaal dol op de luxe Franse macarons? In veel series en films zie je dit koekje in allerlei kleuren voorbij komen. Maar met een beetje Hollandse nuchterheid geef je dit koekje een hele lekkere twist.
Ingrediënten
- 150 gram boter
- 120 gram Sukrin
- 2 kleine eieren
- 600 gram havermout
- 2 el Sukrin FiberSirup
- 4 el Sukrin FiberFin
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de boter, FiberSirup en Sukrin in een pannetje en breng aan de kook. Voeg de havermout toe, roer goed door.
- Voeg ook de 2 eieren toe en de FiberFin.
- Gebruik twee lepels en maak kleine balletjes.
- Plaats de balletjes op de bakplaat en druk lichtjes aan.
- Bak de macarons in ongeveer 15 minuten in het midden van de oven goudbruin.