Dit is weer een recept om je vingers bij op te eten! Emily van Zonder Fratsen heeft met dit recept weer een heerlijke cake gemaakt die je zonder schuldgevoel kunt verorberen. Per plakje blijf je namelijk onder de 60 kcal en het is daarmee ook nog eens geschikt voor wanneer je aan de lijn bent!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: eiwitrijk, suikerarm, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten, soja, melk, ei en pinda. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin
Porties: 14
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 59 kcal
- Eiwit: 6,6 gram
- Koolhydraten: 5,3 gram
- waarvan suiker: 2,2 gram
- Vet: 0,9 gram
TIP! Waarschijnlijk vind je deze chocolade cake ook super lekker!
Recept & Fotografie: Emily van zonder Fratsen
Chocolade pindakaas kwarkcake
Dit is weer een recept om je vingers bij op te eten! Emily van Zonder Fratsen heeft met dit recept weer een heerlijke cake gemaakt die je zonder schuldgevoel kunt verorberen.
Ingrediënten
- 500 gram magere kwark
- 3 eiwitten
- 75 gram havermeel of zelfgemalen havermout
- 30 gram Sukrin
- 20 gram eiwitpoeder met chocolade (of extra cacao)
- 10 gram cacao
- 25 gram Sukrin
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Meng de kwark met de havermeel, eiwitten en de Sukrin tot een mooi beslag.
- Schep 350 gram van het beslag in een andere kom. Je hebt nu dus bakken met hetzelfde beslag.
- Voeg aan het ene beslag het pindameel toe en aan het andere de cacao met het chocolade eiwitpoeder als je dit gebruikt.
- Giet eerst het chocolade beslag in de cakevorm en stort er daarna het 'pindakaas' beslag overheen.
- Bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar.
- Laat de cake volledig afkoelen in de koelkast en snijd in 14 gelijke plakken!