Baked oats, je ziet het steeds vaker voorbij komen. Maar wat is het precies? Eigelijk is het heel simpel vertaald: gebakken havermout ofwel havermout uit de oven. Dat je veel kunt met havermout hoeven we je niet te vertellen. Maar we delen wel graag dit baked oats recept met stroopwafel van Tisha met jou!
Baked oats recept
Net zoals overnight oats, is baked oats momenteel een enorme ontbijt trend! Zoals eerder benoemd zijn baked oats in feite niets anders dan gebakken havermout uit de oven. Echter zit het verschil in de structuur: het smaakt en heeft dezelfde structuur als een cake. Dit komt doordat je de havermout, met extra ingrediënten, fijn mixt in een blender en het beslag overgiet in een ovenschaal. De oven doet de rest!
De basis van een baked oats recept is natuurlijk havermout. Aangezien je ze in de blender gooit, maakt het niet zo veel uit of je fijne of grove havermout(vlokken) gebruikt. Je kunt een eitje toevoegen voor de binding van het beslag. Wil je extra smaak toevoegen? Dan kun je ervoor kiezen om een rijpe banaan toe te voegen voor een licht zoete en smeuïge smaak. Het geheim van een luchtige baked oats recept zit hem in de bakpoeder die ervoor zorgt dat het ook rijst tijdens het bakken!
Stroopwafel recept
Op 30 september is het de dag van de stroopwafel (yay!). Ondanks dat een stroopwafel erg lekker is, is het niet bepaald gezond. Eén stroopwafel bevat al snel 28 koolhydraten, waarvan 15 gram suikers. Gelukkig bestaan er tegenwoordig meer gezonde varianten van stroopwafels waar je een heerlijke stroopwafel recept mee kunt maken!
Tisha dook de keuken in voor een baked oats recept met stroopwafel, maar maakte een meer verantwoorde variant. Want wanneer je normale stroopwafels en normale karamelsiroop gebruikt in dit baked oats recept, kom je uit op 38,9 gram koolhydraten per portie waarvan maar liefst 19,7 gram suikers! Door o.a. onze Sukrin Karamelsiroop te gebruiken, nuttig je per portie maar liefst 9,2 gram koolhydraten én 9,6 gram suikers minder!
Geschikt voor diabetici: nee
Geschikt voor welke diëten: eiwit dieet of proteïne dieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, lactose, melk, glutenbevattende granen, soja, tarwe. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Karamelsiroop
Porties: 4
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 266 kcal
- Eiwit: 15,6 gram
- Koolhydraten: 29,7 gram
- Waarvan polyolen: 1,05 gram
- Waarvan suiker: 10,1 gram
- Netto koolhydraten: 28,6 gram
- Vet: 7,5 gram
Ben je benieuwd naar nog meer recepten van Tisha? Bekijk Tisha’s gezonde bakrecepten!

Taaitaai recept
Benodigdheden
- 1 cakevorm van 22-24 cm
Ingrediënten
- 250 gram (spelt)bloem
- 2 eieren
- 200 ml (plantaardige) melk
- 2 el neutrale olie
- 100 gram Sukrin Gold
- 100 ml Sukrin Gold Siroop
- 1,5 tl bakpoeder
- snufje zout
- 1 tl gemberpoeder
- 2 tl kaneel
- 0,5 tl anijs
- 0,5 tl kruidnagel
- 0,25 tl nootmuskaat
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Klop de eieren samen met de (plantaardige) melk los met een garde. Voeg hier de olie, Sukrin Gold en Sukrin Gold Siroop aan toe en roer met de garde goed door elkaar.
- Stort het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 55-60 minuten. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
- Top met stukjes stroopwafel en zet voor 20-25 min’ in de oven op 175 graden.
- Laat de cake minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
- Bewaar de cake maximaal 4-5 dagen in een afgesloten trommel op een droge en koele plek.