Een beetje Nederlander is al gauw dol op pindakaas! Niet voor niets nemen hele volksstammen hun eigen potje pindakaas mee op vakantie. Hoewel we hier niet per se voorstander van zijn (traditioneel eten van een ander land is vaak ook erg lekker!) snappen we de grote voorliefde voor pindakaas helemaal! De variant met nog stukjes pinda erin is volgens ons helemaal het einde! Dit recept afkomstig van Foodlies is dan ook lekker crunchy!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: eiwitrijk, vegetarisch, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel), gluten en pinda. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold
Porties: 6
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 53 kcal
- Eiwit: 4,3 gram
- Koolhydraten: 1,6 gram
- waarvan suiker: 1,2 gram
- Vet: 3 gram
Recept & Fotografie: Lisa van Foodlies
www.foodlies.nl
Zelfgemaakte pindakaas
Een beetje Nederlander is al gauw dol op pindakaas! niet voor niets nemen hele volksstammen hun eigen potje pindakaas mee op vakantie. Hoewel we hier niet perse voorstander van zijn (traditioneel eten van een ander land is vaak ook erg lekker!) snappen we de grote voorliefde voor pindakaas helemaal!
Ingrediënten
- 40 gram Pindameel
- 40 ml water
- 10 ml Amandelmelk
- snuf zout
- Sukrin Gold naar smaak
- handje pinda's
Instructies
- Hak de pinda's fijn.
- Meng het Pindameel met water tot een gladde massa.
- Voeg zout en Sukrin Gold toe naar smaak.
- Roer de gehakte pinda's erdoorheen.
- Is de substantie wat te dun? Voeg dan wat extra pindameel toe, wil je hem liever wat dunner en romiger? Voeg dan wat extra amandelmelk toe!