Sukrin vs Zùsto

sukrin vs zusto suikervervangers

Tegenwoordig zitten onze voedingsmiddelen vol met geraffineerde suikers. Voor wie bewuster en minder suiker wil eten, bieden suikervervangers uitkomst. Er zijn tegenwoordig verschillende suikeralternatieven op de markt, waaronder Sukrin en Zùsto. Maar de beste suikervervanger vinden wij natuurlijk Sukrin. Ontdek hier waarom!

Sukrin en Zùsto zijn beide suikervervangers op basis van zoetstoffen. Beide zijn geschikt voor mensen die bewuster en gezonder willen eten of bijvoorbeeld voor mensen die een dieet volgen. Ook diabetici kunnen het product veilig gebruiken. Door suiker te vervangen met een suikervervanger maak je heel eenvoudig suikervrije gerechten. Koken, bakken, warme en koude gerechten, alles kan!

Ingrediënten & voedingswaarden

Alhoewel Sukrin en Zùsto beide suikervervangers zijn, hebben ze een andere samenstelling.

 • - Zùsto ingrediënten: vulstof (polydextrose), oplosbare vezels uit maïs, vezels uit cichorei, zoetstoffen (isomalt, erythritol, sucralose).
 • - Sukrin ingrediënten: erythritol

Voedingswaarden per 100 gram

Zùsto

Energie: 403 kj/98 kcal

Vetten: 0 g

Koolhydraten: 29 g

waarvan suikers: 0,9 g

waarvan polyolen: 28 g

Eiwitten: 0 g

Zout: 0,1 g

Sukrin

Energie: 0 kj/0 kcal

Vetten: 0 g

Koolhydraten: 100 g

waarvan suikers: 0 g

waarvan polyolen: 100 g

Eiwitten: 0 g

Zout: 0 g

Sukrin is een 100% natuurlijk suikeralternatief op basis van erythritol. Erythritol is een natuurlijk product (suikeralcohol) en staat ook wel bekend als polyol. Het is een niet-intensieve zoetstof die van nature voorkomt in onder andere peren, meloenen en champignons. Het heeft het e-nummer E968 en is veilig verklaard door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA).

Zùsto maakt gebruik van sucralose, een intensieve zoetstof. Intensieve zoetstoffen worden meestal kunstmatig gemaakt in een fabriek door verschillende stoffen te bewerken. In tegenstelling tot sucralose ondergaat erythritol geen chemische processen en kent deze polyol geen nare bijwerkingen.

Sukrin is een suikervervanger zonder calorieën en koolhydraten. Erythritol levert geen calorieën. Dit komt doordat het grotendeels door het bloed wordt opgenomen en daarna via de urine wordt uitgescheiden. Bovendien bevat een portie 0,0 gram netto koolhydraten.

sukrin

 

Bestel Sukrin hier! 

Voordelen van Sukrin

Sukrin biedt een aantal gezondheidsvoordelen:

 • - 0 calorieën per 100 gram
 • - 100% natuurlijk
 • - geschikt voor diabetespatiënten
 • - tandvriendelijk
 • - smaakt en ziet eruit als suiker 

Bakken met suikervervangers

Met suikervervangers kun je verantwoord en suikervrij bakken. Sukrin is zeer veelzijdig en een groot voordeel is dat het smaakt als gewone suiker en geen nasmaak geeft. Hierdoor krijg je nagenoeg hetzelfde eindresultaat als wanneer je suiker zou gebruiken, alleen dan een stuk gezonder. Onze suikervervanger bezit 75% zoetkracht ten opzichte van gewone kristalsuiker. Dit betekent dat 100 gram gewone suiker ongeveer gelijk staat aan 125 gram Sukrin. Bekijk ook eens onze suikervrije recepten.

Aardbeientaartjes met amandelmeel

aardbeientaartjes

Suikerarme meringue

suikerarme meringue

Suikerarme pannenkoeken

suikerarme pannenkoeken

Sukrin assortiment

Sukrin is in 2007 opgericht door het Noorse bedrijf Funksjonell Mat AS. Naast 100% natuurlijke suikeralternatieven produceren wij ook glutenvrije en vetarme meelproducten en diverse brood- en bakmixen. Al onze producten zijn zo zuiver, natuurlijk en onbewerkt mogelijk. We leveren de smaak, zoetheid en structuur als gewone suiker, zonder de negatieve gezondheidseffecten. Sukrin producten zijn verkrijgbaar via onze officiële webshop en bij verschillende verkooppunten.

Heb je nog vragen over het gebruik van suikervervangers of één van onze producten? Neem dan contact met ons op. Onze klantenservice staat voor je klaar!

Sukrin eBook

Gratis ebook met lekkere suikervrije recepten!

Geniet van heerlijke suikervrije en natuurlijke gerechten en baksels!

 • ✔ Direct te downloaden als PDF
 • ✔ Maar liefst 18 verrassende en simpele recepten
 • ✔ Inclusief ontbijt, lunch, zoete lekkernijen en smoothie recepten
 • ✔ Handige tips, weetjes en ruimte voor eigen creaties

Nu Downloaden