Sukrin vs Dibro

sukrin vs dibro suikervervangers

Steeds meer bakmerken brengen suikervervangers op de markt en dat maakt het soms onoverzichtelijk voor klanten welke suikervervanger zij moeten aanschaffen. Het verschil is soms moeilijk te zien, vooral wanneer je niet precies weet wat bepaalde ingrediënten precies betekenen. Wij zetten hier Sukrin en Dibro tegenover elkaar en vergelijken de verschillen van het product.

Zowel Sukrin en Dibro zijn suikervervangers gebaseerd op zoetstoffen. Deze zoetstoffen zorgen voor de zoete smaak die suiker anders zou geven. Suikervervangers worden veelal gebruikt door mensen die een gezonder eetpatroon willen en mensen die een dieet volgen. Beide producten zijn geschikt voor diabetici. Het is dan ook ideaal om dergelijke producten te gebruiken wanneer je wilt koken of bakken zonder suiker.

Verschillen in ingrediënten en voedingswaarden

De suikervervangers van Sukrin en Dibro zijn op een andere manier samengesteld. Zo gebruiken ze andere ingrediënten om de zoete smaak van suiker na te bootsen. Dit zorgt er ook voor dat de suikervrije producten andere voedingswaarden hebben.

Ingrediënten

 • - Sukrin: erythritol
 • - Dibro: Vulstof: polydextrose, zoetstoffen: isomalt (E953) en sucralose (E955), resistent dextrine, inuline

Zoals je ziet gebruikt Dibro een stuk meer ingrediënten dan Sukrin om suiker goed te vervangen. Zo is Sukrin dan ook een 100% natuurlijk suikeralternatief, terwijl Dibro gebruik maakt van kunstmatige zoetstoffen. Erythritol (suikeralcohol) staat ook wel bekend als polyol en kun je vinden in natuurlijke producten zoals peren, meloenen en champignons. Het is een niet-intensieve zoetstof, heeft het E-nummer E-968 en is veilig verklaard door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA).

Dibro maakt gebruik van kunstmatige zoetstoffen, namelijk isomalt en sucralose. Kunstmatige zoetstoffen worden gemaakt in een fabriek door stoffen te bewerken. Sucralose wordt bijvoorbeeld gemaakt door een gecontroleerde chlorering van sacharose. Ook bevat de suikervervanger resistent dextrine en inuline. Inuline behoort tot de koolhydraten maar is minder belastend voor diabeten. De zoetstoffen die Dibro gebruikt ondergaan dus chemische processen, terwijl de erythritol, de zoetstof van Sukrin, deze niet ondergaan.

Voedingswaarden per 100 gram

Sukrin

Energie: 0 kj/0 kcal

Vetten: 0 g

Koolhydraten: 100 g

waarvan suikers: 0 g

waarvan polyolen: 100 g

Eiwitten: 0 g

Zout: 0 g

Dibro

Energie: 605 kj/148 kcal

Vetten: 0 g

Koolhydraten: 25 g

waarvan suikers: 3,5 g

waarvan polyolen: 20 g

Eiwitten: 0 g

Zout: 0 g

Het grootste verschil in de voedingswaarden is het aantal calorieën dat de producten bevatten. Zo bevat Sukrin 0 kcal en Dibro 148 kcal per 100 gram. De zoetstof die Sukrin gebruikt wordt namelijk opgenomen in het bloed, waardoor het geen energie aan het lichaam geeft. Het lichaam scheidt de zoetstof ook weer uit. Sukrin bevat ook geen netto koolhydraten, terwijl Dibro dit wel heeft.

sukrin

 

Bestel Sukrin hier! 

De voordelen van Sukrin

Sukrin heeft een aantal gezondheidsvoordelen waardoor je ze goed kunt gebruiken met bakken en koken. Ook zijn Sukrin’s suikervervangende producten op meerdere verkooppunten verkrijgbaar. De suikervervangers van Dibro zijn online daarentegen wat moeilijker verkrijgbaar.

De belangrijkste voordelen van Sukrin:

 • - 0 kcal per 100 gram
 • - 100% natuurlijk
 • - geschikt voor diabetici
 • - tandvriendelijk
 • - smaakt en ziet eruit als suiker

Bakken met suikervervangers

Suikervervangers zijn ideaal om verantwoord en suikervrij te bakken. Je kunt Sukrin op vele verschillende manieren gebruiken, zo is er een ‘normale’ suikervervanger, maar ook poedersuiker of stroop. Ook smaakt het als gewone suiker en geeft het geen nasmaak, terwijl andere suikervervangers dat vaak wel doen. Zo smaken jouw baksels en andere creaties nagenoeg hetzelfde als wanneer je suiker zou gebruiken, alleen zijn ze wel gezonder. Sukrin suikervervangers hebben een zoetkracht van 75%. Dit betekent dat 100 gram suiker vervangen moet worden door 125 gram Sukrin. Inspiratie opdoen? Kijk onze suikervrije recepten waarvoor we Sukrin gebruikt hebben.

Aardbeientaartjes met amandelmeel

aardbeientaartjes

Suikerarme meringue

suikerarme meringue

Suikerarme pannenkoeken

suikerarme pannenkoeken

Sukrin assortiment

Nadat Sukrin in 2007 is opgericht door het Noorse bedrijf Funksjonell Mat AS, is het assortiment zodanig uitgebreid in suikervervangende producten dat het mogelijk is om vele suikerproducten te vervangen door Sukrin. Naast deze 100% natuurlijke suikeralternatieven, bevat ons assortiment ook glutenvrije en vetarme meelproducten en brood- en bakmixen. Al onze producten zijn ontwikkeld om zo zuiver, natuurlijk en onbewerkt mogelijk te zijn. De Sukrin producten zijn verkrijgbaar op onze webshop, maar ook op andere verkooppunten.

Heb je nog vragen over Sukrin of het gebruik van suikervervangers? De klantenservice staat graag voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Sukrin eBook

Gratis ebook met lekkere suikervrije recepten!

Geniet van heerlijke suikervrije en natuurlijke gerechten en baksels!

 • ✔ Direct te downloaden als PDF
 • ✔ Maar liefst 18 verrassende en simpele recepten
 • ✔ Inclusief ontbijt, lunch, zoete lekkernijen en smoothie recepten
 • ✔ Handige tips, weetjes en ruimte voor eigen creaties

Nu Downloaden