Sukrin vs Greensweet

Sukrin vs Greensweet

Een goede suikervervanger vinden zonder koolhydraten en het liefst met zo min mogelijk calorieën lijkt erg moeilijk. Je houdt van de heerlijke zoete smaak van suiker. Helaas zijn de nadelen voor je gezondheid wat minderToch zijn er twee suikervervangers die écht goed zijn voor je lichaam en zelfs wat voordelen met zich meebrengen. Wij zetten twee leveranciers van suikervervangers tegenover elkaar. Dit zijn Sukrin en Greensweet. Beide producten bevatten een gezonde natuurlijke suikervervanger. Toch zijn deze net anders vergaard.

Gezonde suikervervangers

Zowel Sukrin als Greensweet zijn beiden ter vervanging van suiker en zouden ongezonde zoetstoffen moeten vervangen. De reden dat men kiest voor een suikervervanger heeft te maken met dat gewone suiker over het algemeen slecht is voor iedereen. Het is een dikmakertje en kan op lange termijn vele nadelen voor je gezondheid met zich meebrengen als bijvoorbeeld een suikerverslaving. Mensen met diabetes mogen helemaal geen suiker hebben omdat hun bloedsuikerspiegel te veel omhoog gaat en dit voor hen gevaarlijk kan zijn. Diabetici kiezen daarom al snel voor een suiker alternatief om toch nog te bakken en te genieten van de zoete smaak van suiker. De twee varianten van suikervervangers zijn het gezondst omdat ze geen invloed hebben op je bloedsuikerspiegel, tandvriendelijk zijn en 100% natuurlijk.

Ingrediënten & voedingswaarden

Zoals bovenstaand aangegeven zijn beide producten natuurlijke suikervervangers alleen zijn ze net anders vergaard en bestaan ze uit verschillende grondstoffen.

 • Grondstoffen
 • Sukrin: Erythritol
 • Greensweet: Stevia

Sukrin is een suikervervanger die 100% op natuurlijke basis is van erythritol. Erythritol is een suikeralcohol dat ook bekend is als een polyolen soort. Het is een zoetstof die niet erg intens is en komt van suikers van peren, meloenen en champignons. Het heeft het e-nummer E968 en is veilig verklaard door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA).

Stevia is een zoetstof dat van nature afkomstig is van de Stevia plant. De Stevia zoetstof bevat geen calorieën en wordt daarom ook als suikervervanger gebruikt. De stoffen die de steviaplant zoet maken zijn de steviolglycosiden e-nummer E960. Greensweet stevia is puur natuur en bevat geen onnatuurlijke producten zoals gewone stevia vaak wel bevat. Daarom bevat Greensweet geen calorieën.

Voedingswaarden per 100 gram

Sukrin

Energie: 0 kj/0 kcal

Vetten: 0 g

Koolhydraten: 100 g

waarvan suikers: 0 g

waarvan polyolen: 100 g

Eiwitten: 0 g

Zout: 0 g

Greensweet Stevia

Energie: 0 kj /0 kcal

Vetten: 0 g

Koolhydraten: 0 g

waarvan suikers: 0 g

waarvan polyolen: 0 g

Eiwitten: 0.1 g

Zout: 0 g

Sukrin vs Greensweet

Als je beide voedingsproducten met elkaar vergelijkt zit er haast geen verschil in. Suikervervangers zijn beiden 100% natuurlijk, bevatten geen calorieën en koolhydraten en zijn daarom beiden geschikt voor diabetici. Toch is er verschil in smaak en structuur. Stevia is van nature erg zoet en wordt daarom 1:1 vergeleken met suiker. Een schep suiker is net zo zoet als Stevia. Bij Erythritol waar Sukrin van is gemaakt is dit net iets anders. Dit voedingsproduct is minder zoet dan Stevia en suiker. Je hebt er dus iets meer van nodig.

sukrin

 

Bestel Sukrin hier! 

Voordelen van Sukrin

Toch vinden veel mensen de smaak van Stevia niet erg lekker. Het heeft een bijzondere smaakt en past daarom niet altijd in alle baksels. Sukrin (Erythritol) daarentegen lijkt qua structuur erg op suiker en wordt daarom aangeraden om mee te bakken. Je kunt Sukrin overal in stoppen zonder last te ervaren van een nare bijsmaak. Erythritol brengt nog meer voordelen met zich mee.


 • - Je hebt geen last van bloedsuikerschommelingen
 • - Je kan het veilig gebruiken bij een candidadieet
 • - Het beschermt de bloedvaten
 • - Het is tandvriendelijk, remt bacteriën af en voorkomt gaatje

De belangrijkste voordelen van Sukrin:

 • - 0 kcal per 100 gram
 • - 100% natuurlijk
 • - geschikt voor diabetici
 • - tandvriendelijk
 • - smaakt en ziet eruit als suiker

Bakken met suikervervangers

Nu je eindelijk iets meer weet over de juiste, gezonde suikervervangers is het tijd om de keuken in te duiken. Wat bak jij het liefst met suikervervangers? De producten van Sukrin zijn geschikt voor allerlei soorten baksels. Zo kan je kiezen voor onze meelproducten, onze bakmixen of geniet van onze natuurlijke suiker vervangers als de de Surkin stroop. Inspiratie opdoen? Kijk onze suikervrije recepten waarvoor we Sukrin gebruikt hebben.

Heb je nog vragen over Sukrin of het gebruik van suikervervangers? De klantenservice staat graag voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Sukrin eBook

Gratis ebook met lekkere suikervrije recepten!

Geniet van heerlijke suikervrije en natuurlijke gerechten en baksels!

 • ✔ Direct te downloaden als PDF
 • ✔ Maar liefst 18 verrassende en simpele recepten
 • ✔ Inclusief ontbijt, lunch, zoete lekkernijen en smoothie recepten
 • ✔ Handige tips, weetjes en ruimte voor eigen creaties

Nu Downloaden