Ga terug
Tulband cake met banaan & pindakaas - Sukrin suikervervangers - Tisha Gorrens

Tulband cake met banaan & pindakaas

Recept afdrukken
Een cake met een gat in het midden. Waar hebben we het dan over? Precies, een tulband cake! De naam is een verwijzing naar het oosterse hoofddeksel, de tulband, waar deze cake enigszins op lijkt. Net zoals bij een normale cake, kun je eindeloos variëren met de ingrediënten voor een tulband cake.
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Diet Vegetarian
Trefwoord gezonde tulband cake, suikerarme tulband cake, tulband cake, tulband cake met banaan en pindakaas
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 55 min
Porties 10 porties
calorieën 231
Auteur Sukrin

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Taartvorm

Ingrediënten

Cake

  • 200 gram havervlokken
  • 100 gram Sukrin amandel meel
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 bananen
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 2 eetlepels lauw water (voor het 'vegan' ei)
  • 50 gram Sukrin Gold
  • 125 gram homemade pindakaas
  • 200 ml amandelmelk ongezoet

Frosting

Topping

  • 25 gram gehakte ongezouten pindanoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Maak eerst het vegan ei: meng het lijnzaad met het water, roer goed door en laat minstens 10 minuten staan tot het een soort van ‘gel’ vormt.
  • Pureer de banaan of prak ze tot er geen stukjes meer overblijven.
  • Meng nu samen de banaan met het vegan ei, de pindakaas, de Sukrin Gold en de plantaardige melk. Dit kan handmatig of in een keukenblender.
  • In een aparte mengkom voeg je de droge ingrediënten samen: het haver- en amandelmeel, de kruiden en het bakpoeder. Zorg dat er geen klontertjes meer zijn en het deeg mooi egaal onder elkaar gezet wordt.
  • Voeg het mengsel nu toe aan het meel en meng alles samen tot een cake deeg.
  • Neem een taartvorm en vet deze in met kokosolie. Giet het mengsel vervolgens in de vorm en zet het in de oven voor 40 à 45 minuten.
  • Laat de cake afkoelen terwijl je de frosting maakt. Dit doe je heel eenvoudig door de icing met de benodigde hoeveelheid water te mengen. Daarna voeg je de resterende ingrediënten toe.
  • Verdeel de frosting gelijkmatig over de cake en verkruimel er vlak daarna wat gehakte pindanoten over. Laat de Sukrin icing volledig hard worden alvorens je de cake aansnijdt en serveert.