Ga terug
Koolhydraatarme brownies - glutenvrij - caloriearm - Eindelijk Tijd RTL 4 - Sukrin Suikervervangers

Koolhydraatarme brownies

Recept afdrukken
Kok Agnes probeerde onze producten uit en maakte koolhydraatarme brownies met onze melkchocolade, Sukrin Gold en amandelmeel. Deze koolhydraatarme brownies zijn ook nog eens caloriearm en glutenvrij! Ook bevatten ze een bron van eiwit en zijn ze suikerarm.
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord gezonde brownies, koolhydraatarme brownies
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 50 min
Porties 12 porties
calorieën 208
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 175 gram Sukrin Melkchocolade
  • 3 eieren
  • 125 gram Sukrin Gold
  • 90 gram Sukrin Amandelmeel
  • cacaopoeder
  • handjevol geroosterd amandelschaafsel
  • verse frambozen

Instructies

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier of gebruik anti aanbakspray.
  • Hak de Sukrin melkchocolade in kleine stukjes.

Cakebeslag

  • Smelt de boter en chocolade au bain marie. Doe de boter in een pannetje en doe daar de chocolade bij. Zet op een klein vuurtje. Als je wil voorkomen dat het aanbrandt, zet het vuur dan al uit wanneer de Sukrin melkchocolade nog niet helemaal gesmolten is. Het blijft door smelten als het vuur uit is. Laat het geheel afkoelen.
  • Klop met een handmixer de Sukrin Gold en de eieren goed door elkaar. Schenk hier het afgekoelde boter-chocolademengsel bij. Als alles goed gemengd is, spatel er dan Sukrin amandelmeel door
  • Schenk dit beslag in de bakvorm. Ongeveer 35 minuten, op 175 graden bakken. Check met een prikker of alles gaar is door hem er in te steken: komt de prikker er droog uit? Dan is hij gaar!

Decoreer de cake

  • Decoreer de cake met cacao poeder, een handjevol amandelschaafsel én verse frambozen.

Notities

Omdat je Sukrin amandelmeel hebt gebruikt, dat is glutenvrij, zal de cake minder rijzen dan bij ander meel, dus hij wordt niet heel hoog, maar wel erg lekker.